HANGS ON STARTUP

Ask your support questions in here

Moderator: Moderator Team

Post Reply
Xray2000
Posts: 4
Joined: Thu Mar 11, 2010 2:50 pm

HANGS ON STARTUP

Post by Xray2000 »

Hi,

I am a new user here and like to try ReactOS, nice system !!

I try to install the lastes version on my laptop, bet afther the first setup and the reboot afther the setup ReactOS hangs, i have disable also my USB support in my bios bet i dont start up. Help please??

This is my system config:

Laptop Compaq NX9010
Pentium 4 on 2.80ghz
40 Hard disk space
and 500mb memory

Thanks!

Rudi

vicmarcal
Test Team
Posts: 2732
Joined: Mon Jul 07, 2008 12:35 pm

Re: HANGS ON STARTUP

Post by vicmarcal »

Hi rudi,

Welll what does "hangs mean", we have detected about 10 different issues(if not more) that "hangs" ReactOS.
1)There is a first part of installation(Blue screens).Then there is a Reboot.
2)After that there is a Graphic installation(asking for your User name,Time,Hour,etc...).Then there is a second reboot
3)And finally you should arrive to ReactOS desktop.

Where is ReactOS hanging?
Please,select "ReactOS (Debug)" when asked, it will show you what is hanging the system.

Finally, tell us which revision or release are you testing: are you testing 0.3.11 or one of out daily builds?
A lot of thanks :)

Haos
Test Team
Posts: 2954
Joined: Thu Mar 22, 2007 5:42 am
Contact:

Re: HANGS ON STARTUP

Post by Haos »

First of all, this is a laptop. I suspect, there is no serial port on it?

If so, please run debug version of our bootcd. If you only see a black screen, please type cont and press enter, a few times. It might either move you forward or show a bluescreen. Without serial port though, there is little we can do.

Xray2000
Posts: 4
Joined: Thu Mar 11, 2010 2:50 pm

Re: HANGS ON STARTUP

Post by Xray2000 »

Hi,

Yes i dont have a serial port on it.

It hangs afther the first installtion on the USBSYS i have see on the debug mode.

Second i have used the lastes night build, the last version 0.3.11 will not install at my system.

Thansk

Xray2000
Posts: 4
Joined: Thu Mar 11, 2010 2:50 pm

Re: HANGS ON STARTUP

Post by Xray2000 »

Hi,

I go try run the lastes build on debug and post it here.

Thanks

Xray2000
Posts: 4
Joined: Thu Mar 11, 2010 2:50 pm

Re: HANGS ON STARTUP

Post by Xray2000 »

Hi,

Oke i have download the lastes build live cd version 46099 and run it on debug mode it hangs on the USBDRIVER.SYS there the system stops and the only thing i can do is reboot the system.

Thanks!

Rudi

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 2 guests