Problemy z klawiatura/mysza

Moderators: niski, Saibamen

Post Reply
Haos
Test Team
Posts: 2954
Joined: Thu Mar 22, 2007 5:42 am
Contact:

Problemy z klawiatura/mysza

Post by Haos »

Jesli ktos mial problem z niedzialajaca pod ROS klawiatura i mysza na prawdziwym sprzecie, prosze o przetestowanie ROS trunk w wersji 32153 albo pozniejszej w celu potwierdzenia. Blad powinien byc juz naprawiony. W przeciwnym razie musimy prosic o logi DBG.

gezeb
Posts: 10
Joined: Wed Jan 30, 2008 7:03 pm

Post by gezeb »

32159 , 32170 probuje na ibm T23 ,na którym wcześniej tzn. 0.3.4 były problemy z klawiaturą i myszą
instalacja idzie normalnie , tyle że jest jakis problem z wgraniem loadera do mbr , przy czym te same
trunki pod qemu nie maja z tym problemu . Jeszcze jedno co mnie zastanowiło to 7 GB jakie widzi instalator na realnym dysku który ma 10 GB partycję , czy to jakieś zamierzone ograniczenie ROSa czy raczej błąd ?

Haos
Test Team
Posts: 2954
Joined: Thu Mar 22, 2007 5:42 am
Contact:

Post by Haos »

Podaj wiecej informacji prosze o twoim dysku i systemie. Jakbys mogl rowniez wrzucic logi DBG, albo chociaz spisac komunikat tego bledu... Mozliwe ze sa problemy z partycja powyzej 8gb, cos gdzies slyszalem ale musze to wpierw sprawdzic.

gezeb
Posts: 10
Joined: Wed Jan 30, 2008 7:03 pm

Post by gezeb »

Dysk Fujitsu MHR2020AT ATA DISK driver , 20 GB na ktorym utworzyłem 10 GB fat32 dla Rosa , komunikatów żadnych po prostu po zbotowaniu nie ma loadera , sprobuje zainstalować
gruba ,zainstalować Rosa bez wgrywania loadera , tylko nie wiem co wtedy dopisać do gruba
czy
title ReactOS
root (hd0,0)
kernel /freeldr.sys
savedefault
makeactive
chainloader +1
tak bedzie dobrze ? przy założeniu że ROS jest na pierwszej partycji . Czy ścieżka do kernel
będzie poprawna?

Haos
Test Team
Posts: 2954
Joined: Thu Mar 22, 2007 5:42 am
Contact:

Post by Haos »

Sprobuj zmniejszyc partycje ponizej 8gb, wyczyscic MBR i odpalic installke na czysto.

gezeb
Posts: 10
Joined: Wed Jan 30, 2008 7:03 pm

Post by gezeb »

no wiec nie poszlo z instalka na czysto , pomogla instalacja gruba ,kilka razy po reboocie Zakonczenie instalacji Reaktos bez dzialajacego trackpointa ale
juz z dzialajaca klawiatura .Po ktoryms restarcie taki komunikat
Technical information
***STOP:0x0000001E (0x0000005,0x9E43BB66,0xA108D520,0x00000000)
***win32k.sys-Adress 9E43BB66 base at 9E3B7000, DateStamp 47aa386d
wreszcie zaskoczył (bez trackpointa) ale zamiera na
Trwa ładowanie ustawien osobistych ...
coż na razie pozostaje qemu i próbowanie nowych trunków na realnej maszynie .
a jeszcze przypomnialem sobie ze instalowalem z zapisem loadera w mbr co powinno nadpisac chyba gruba a dziwnie tego nie zrobilo

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests