BLANK screen live or installed.. help!

Ask your support questions in here

Moderator: Moderator Team

nitrotrike
Posts: 5
Joined: Tue Sep 04, 2007 7:40 am

BLANK screen live or installed.. help!

Post by nitrotrike »

I tried installing it on a Toshiba P25-s477 laptop. I see the load screen (where it is scrolling the drivers. etc), then everything goes blank. Tried burning it at different speeds (as slow as 4X), same thing.
Then tried the live CD, also at different speeds, same results - blank screen, but laptop is still 'on'. When trying to run it live, it never makes it past (goes blank) the "press any key to boot from CD" screen. I am about to give up on this whole idea. I don't know what else I can possibly do :roll:

Guennie1568
Posts: 427
Joined: Wed Jan 04, 2006 7:46 pm
Location: Germany, Bavarya, Neumarkt
Contact:

Post by Guennie1568 »

I think, ROS doesn't support onboard graphics chips and shared memory, because I have the same "problem" too on my notebook.
But on my PC with PCIe graphics card I can see the installer till he comes to the position who he searches the HDD. So the installer also doesn't support SATA yet too.
Guennie1568
ROS-Fan und X2Pandora Audioeditor

GreatLord
Developer
Posts: 926
Joined: Tue Nov 30, 2004 10:26 am
Location: Sweden

Post by GreatLord »

Hi
after long search on the internet
it seam u graphic card only support one res it
is 1280x1024x32, you need set that res in reactos register before u trying boot reactos to gui mode.

I think we should add a safe guard, like if only one mode are detected we hould use it, and do not care about the register value.
at moment if no sute mode are detected it always fail back to 640x480x16


facts I found about u graphic card.
GeForce FX Go5200 - No QE, No Coreimage, Vesa 3.0 @ 1280x1024x32

cruzades
Posts: 57
Joined: Mon Feb 06, 2006 10:53 am
Location: Philippines

Post by cruzades »

specs:

sempron 2400
256 memory DDR266
cd-writer
floppy drive
40gb 7200rpm seagate
128mb fx5200 video card

i encountered blank screen as well.

dasnk
Posts: 2
Joined: Thu Sep 13, 2007 7:57 pm

Post by dasnk »

Same here... PCIe GeForce MX440 SE, AMD Duron. ATA hard drive.

Also same result on my Toshiba Satellite laptop.

Edit: I don't see load screen.

Press any key to boot from CD. And then just a black screen, doesn't boot.

Z98
Release Engineer
Posts: 3379
Joined: Tue May 02, 2006 8:16 pm
Contact:

Post by Z98 »

Two words: Debug logs.

Guennie1568
Posts: 427
Joined: Wed Jan 04, 2006 7:46 pm
Location: Germany, Bavarya, Neumarkt
Contact:

Post by Guennie1568 »

dasnk wrote:Same here... PCIe GeForce MX440 SE, AMD Duron. ATA hard drive.
I think, GeForce hasn't any 440 Graka with PCIe support
dasnk wrote: Also same result on my Toshiba Satellite laptop.
And I think as 2nd, that ROS don't support shared memory
dasnk wrote: Edit: I don't see load screen.

Press any key to boot from CD. And then just a black screen, doesn't boot.
Same as Z98 has written: Send a debug.log to the devs or the Bug list.
Guennie1568
ROS-Fan und X2Pandora Audioeditor

dasnk
Posts: 2
Joined: Thu Sep 13, 2007 7:57 pm

Post by dasnk »

You're right sorry, the card is AGP.

And as i'm using the live CD and it doesn't boot at all, there is no way I can get a log, is there?

Guennie1568
Posts: 427
Joined: Wed Jan 04, 2006 7:46 pm
Location: Germany, Bavarya, Neumarkt
Contact:

Post by Guennie1568 »

If your PC has a serial port and you have a second PC (e.g. a laptop) you can boot in debug mode. But if you cannot se any boot screen, you cant make a log file :(
Guennie1568
ROS-Fan und X2Pandora Audioeditor

PCS
Posts: 2
Joined: Sun May 14, 2006 6:47 pm

same problems on older PC

Post by PCS »

I am experiencing the exact same screen blanking problem. Upon review of other's problems here, I tried installing a dedicated S3 Trio64V+ 86c765 PCI VGA card, which yielded the exact same results. In both cases, my system STILL goes blank right after loading the SERIAL.SYS driver. I had also specified resolutions during setup as low as 640x480x4 to help resolve any potential compatibility issues. Seems to me that with such simplistic, legacy hardware listed below, it should work with the greatest of ease. The most current PCLinuxOS/Knoppix/SLAX Kill Bill LIVE CD's boot to desktop and function perfectly with current system configuration.

OEM SYSTEM SPECS:
eMachines 566i
iCeleron 566
i810 Chipset
256MB RAM
7.5GB HDD
Intel Direct 3D AGP integrated video

ohiomike
Posts: 1
Joined: Sat Oct 20, 2007 6:42 am

Blank Screen NVidia GForce 5200 FX

Post by ohiomike »

Boot Live CD: several msg on monitor, then blank screen.
(Note- debug is with PNY AGP video card, got same result with a PCI video card instead)

>> Hardware:
ABIT IS7 motherboard (socket 478)
Intel P4e (3.0 GHz HT)
1 GB ram
PNY video card:
..AGP 82685G Bridge_Host (PCI Bus #0, Dev #0, Func #0)
..GForce 5200 FX (PCI Bus #1, Dev #0, Func #0)
NIC, on-board: RealTek 8169 (PCI Bus #2, Dev #2, Func #0)
1 40 GB HDD (hda1= NTFS, hda2..6= ext3)

>> ReactOS Debug:
(ntoskrnl/kd/kdio.c:191) -----------------------------------------------------
(ntoskrnl/kd/kdio.c:192) ReactOS 0.4-SVN (Build 20071020-r29695)
(ntoskrnl/kd/kdio.c:193) Command Line: MININT DEBUGPORT=COM1 SOS
(ntoskrnl/kd/kdio.c:197) ARC Paths: multi(0)disk(0)cdrom(159) \ multi(0)disk(0)cdrom(159) \reactos\
(ntoskrnl/mm/mminit.c:266) Base\0x09\0x09Length\0x09\0x09Type
(ntoskrnl/mm/mminit.c:272) 00000000\0x0900000001\0x09FirmwarePermanent
(ntoskrnl/mm/mminit.c:272) 00000001\0x0900000002\0x09MemoryData
(ntoskrnl/mm/mminit.c:272) 00000003\0x0900000035\0x09Free
(ntoskrnl/mm/mminit.c:272) 00000038\0x0900000008\0x09MemoryData
(ntoskrnl/mm/mminit.c:272) 00000040\0x090000005F\0x09Free
(ntoskrnl/mm/mminit.c:272) 0000009F\0x0900000001\0x09SpecialMemory
(ntoskrnl/mm/mminit.c:272) 000000A0\0x0900000050\0x09FirmwarePermanent
(ntoskrnl/mm/mminit.c:272) 000000F0\0x0900000010\0x09SpecialMemory
(ntoskrnl/mm/mminit.c:272) 00000100\0x0900000700\0x09Free
(ntoskrnl/mm/mminit.c:272) 00000800\0x0900000288\0x09SystemCode
(ntoskrnl/mm/mminit.c:272) 00000A88\0x090000000E\0x09BootDriver
(ntoskrnl/mm/mminit.c:272) 00000A96\0x090000001A\0x09HalCode
(ntoskrnl/mm/mminit.c:272) 00000AB0\0x0900000009\0x09BootDriver
(ntoskrnl/mm/mminit.c:272) 00000AB9\0x090000000F\0x09RegistryData
(ntoskrnl/mm/mminit.c:272) 00000AC8\0x0900000004\0x09RegistryData
(ntoskrnl/mm/mminit.c:272) 00000ACC\0x0900000011\0x09NlsData
(ntoskrnl/mm/mminit.c:272) 00000ADD\0x0900000011\0x09NlsData
(ntoskrnl/mm/mminit.c:272) 00000AEE\0x0900000002\0x09NlsData
(ntoskrnl/mm/mminit.c:272) 00000AF0\0x0900000017\0x09BootDriver
(ntoskrnl/mm/mminit.c:272) 00000B07\0x0900000015\0x09BootDriver
(ntoskrnl/mm/mminit.c:272) 00000B1C\0x090000000D\0x09BootDriver
(ntoskrnl/mm/mminit.c:272) 00000B29\0x0900000011\0x09BootDriver
(ntoskrnl/mm/mminit.c:272) 00000B3A\0x0900000019\0x09BootDriver
(ntoskrnl/mm/mminit.c:272) 00000B53\0x0900000011\0x09BootDriver
(ntoskrnl/mm/mminit.c:272) 00000B64\0x0900000029\0x09BootDriver
(ntoskrnl/mm/mminit.c:272) 00000B8D\0x0900000012\0x09BootDriver
(ntoskrnl/mm/mminit.c:272) 00000B9F\0x090000002F\0x09BootDriver
(ntoskrnl/mm/mminit.c:272) 00000BCE\0x09000003F2\0x09Free
(ntoskrnl/mm/mminit.c:272) 00000FC0\0x090000003F\0x09FirmwareTemporary
(ntoskrnl/mm/mminit.c:272) 00000FFF\0x0900000001\0x09SpecialMemory
(ntoskrnl/mm/mminit.c:272) 00001000\0x090003EFF0\0x09Free
(ntoskrnl/mm/mminit.c:272) 0003FFF0\0x0900000010\0x09SpecialMemory
(ntoskrnl/mm/mminit.c:272) 000FEC00\0x0900001400\0x09SpecialMemory
(ntoskrnl/mm/mminit.c:276) Total: 00041400 (1044 MB)
Used memory 1048512Kb
(ntoskrnl/ke/i386/kiinit.c:47) Large Page support detected but not yet taken advantage of!
IoReportResourceUsage at ntoskrnl/io/iomgr/iorsrce.c:701 is unimplemented, have a nice day
IoReportResourceUsage at ntoskrnl/io/iomgr/iorsrce.c:701 is unimplemented, have a nice day
(ntoskrnl/io/iomgr/driver.c:1283) '\Driver\BUSLOGIC' initialization failed, status (0xc00000c0)
(drivers/storage/class/disk/disk.c:1161) IoReadPartitionTable() status: 0x00000000
MmPageEntireDriver at ntoskrnl/mm/drvlck.c:89 is unimplemented, have a nice day
MmPageEntireDriver at ntoskrnl/mm/drvlck.c:89 is unimplemented, have a nice day
MmPageEntireDriver at ntoskrnl/mm/drvlck.c:89 is unimplemented, have a nice day
(drivers/video/videoprt/videoprt.c:670) No PNP Videocard .
(drivers/video/videoprt/videoprt.c:670) No PNP Videocard .
(ntoskrnl/io/iomgr/file.c:414) Using IopParseDevice() hack
(ntoskrnl/vdm/vdmmain.c:42) VME detected but not yet supported
(lib/rtl/registry.c:362) RTL: Expand variables for %SystemRoot%\system32\cmd.exe failed - Status == c0000023 Size a8 > 7e <e>
(lib/rtl/registry.c:362) RTL: Expand variables for %SystemRoot%\bin;%SystemRoot%\system32;%SystemRoot% failed - Status == c0000023 Size f4 > ac <14>
(drivers/filesystems/vfat/fsctl.c:279) SysType \0xebR\0x90N
(base/system/autochk/autochk.c:281) GetFileSystem() failed with status 0xc000000d
(lib/rtl/registry.c:362) RTL: Expand variables for %SystemRoot%\system32 failed - Status == c0000023 Size a0 > 7e <6>
(drivers/filesystems/cdfs/fsctl.c:536) CDFS: IRP_MN_USER_FS_REQUEST
(drivers/filesystems/cdfs/fsctl.c:536) CDFS: IRP_MN_USER_FS_REQUEST
(drivers/filesystems/cdfs/fsctl.c:536) CDFS: IRP_MN_USER_FS_REQUEST
(drivers/filesystems/cdfs/fsctl.c:536) CDFS: IRP_MN_USER_FS_REQUEST
(dll/win32/iphlpapi/ifenum_reactos.c:101) openTcpFile for <\Device\Tcp> failed: 0xc0000034
(dll/win32/iphlpapi/ifenum_reactos.c:101) openTcpFile for <\Device\Tcp> failed: 0xc0000034
Received V86 Emulation Opcode: 0

PCS
Posts: 2
Joined: Sun May 14, 2006 6:47 pm

Re: same problems on older PC

Post by PCS »

UPDATE: Attempted SVN bootcd-29650-rel install with same hardware + same results; immediately blanks out after loading SERIAL.SYS driver. <ESC> key will blue-screen then reboot itself. Very well could be a Shared Video Memory issue. And I had such high hopes for ReactOS. I guess I'll just have to wait patiently for future releases and hope... :(
PCS wrote:I am experiencing the exact same screen blanking problem. Upon review of other's problems here, I tried installing a dedicated S3 Trio64V+ 86c765 PCI VGA card, which yielded the exact same results. In both cases, my system STILL goes blank right after loading the SERIAL.SYS driver. I had also specified resolutions during setup as low as 640x480x4 to help resolve any potential compatibility issues. Seems to me that with such simplistic, legacy hardware listed below, it should work with the greatest of ease. The most current PCLinuxOS/Knoppix/SLAX Kill Bill LIVE CD's boot to desktop and function perfectly with current system configuration.

OEM SYSTEM SPECS:
eMachines 566i
iCeleron 566
i810 Chipset
256MB RAM
7.5GB HDD
Intel Direct 3D AGP integrated video

mgmechanics
Posts: 10
Joined: Sat Dec 01, 2007 2:04 pm

me too...

Post by mgmechanics »

My Posting

http://www.reactos.org/forum/viewtopic. ... highlight=

seems to better fit into this topic.

Haos
Test Team
Posts: 2954
Joined: Thu Mar 22, 2007 5:42 am
Contact:

Post by Haos »

Thanks for your testing. I suggest putting those bugreports in Bugzilla, with debug logs attached. That way they wont get lost or misplaced.

aicommander
Developer
Posts: 107
Joined: Mon Jan 22, 2007 10:23 pm

Post by aicommander »

Any video card that is not compatible with VESA 2.0 will not work in ROS now. Our VGA driver is broken, but it will be fixed by 0.3.4 as it is a release blocker.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Ahrefs [Bot], Google [Bot] and 6 guests