Feeds broken?

Suggestions and comments about the ReactOS website

Moderator: Moderator Team

Post Reply
filofel
Posts: 3
Joined: Tue May 02, 2006 9:55 am

Feeds broken?

Post by filofel » Wed Jan 03, 2007 11:06 pm

Did anyone else notice that the RSS / ATOM newsfeeds are broken?
According to Thunderbird, last time they worked for me was Nov 6th, 2006.

The feed
http://www.reactos.org/xhtml/en/newsfeed_rss.xml
now gives a page not found,

while the RSS and ATOM links in the upper right corner of page
http://www.reactos.org/en/newsletter_14.html

have been changed and now contain
http://www.reactos.org/en/newsfeed_rss.html
http://www.reactos.org/en/newsfeed_atom.html

none of which looks very feedish to me (nor to Thunderbird...)

frik85
Developer
Posts: 829
Joined: Fri Nov 26, 2004 7:48 pm
Location: Austria, Europe
Contact:

Post by frik85 » Wed Jan 03, 2007 11:34 pm

Please try out the following links:
http://www.reactos.org/en/newsfeed_rss.xml
http://www.reactos.org/en/newsfeed_atom.xml

The linking seems to be a bug, I will fix it soon. The issues have been introduces as we switched to version 2 of page-generator. I have tried to test most of the website, everything I have tested worked fine.
As I don't usually use news feeds, I simply forgot to test them. :oops:
No one else has mentioned something.

Thanks a lot for reporting the issues.

filofel
Posts: 3
Joined: Tue May 02, 2006 9:55 am

Post by filofel » Wed Jan 03, 2007 11:46 pm

Actually, I only discovered by chance that something was broken: I didn't see any Thunderbird complaint about the broken link, I just didn't have any ReactOS news message since last November. I found out I was missing stuff while browsing the site.

Hmmmm...
When I try to add this to my Thunderbird News Feeds, Thunderbird pops an "Alert" dialog box saying:

http://www.reactos.org/en/newsfeed_rss.xml is not a valid RSS feed.

Ditto with the Atom link.

When using
http://www.reactos.org/en/newsfeed_rss.xml
from FireFox, Firefox seems to recognize this as an RSS feed. But OTOH, what it displays doesn't really matches what the xml source shows. And I'm not knowledgeable enough in RSS stuff to see what's wrong there.

frik85
Developer
Posts: 829
Joined: Fri Nov 26, 2004 7:48 pm
Location: Austria, Europe
Contact:

Post by frik85 » Wed Jan 03, 2007 11:47 pm

I have seen that too, it's because of the content is not escaped, means that some characters are not allowed in XML syntax and need a conversation. I will fix it, when I have time.

filofel
Posts: 3
Joined: Tue May 02, 2006 9:55 am

Post by filofel » Wed Jan 03, 2007 11:52 pm

Ah! Clue:
What I see in Firefox is merely the link and description for first <item> of the four that are on the page ('ReactOS News - ReactOS Website back online again').
The next 3 items don't even appear.

Comparing the xml with valid feeds from other sources, like
http://www.alex-ionescu.com/?feed=rss2
it looks like it expects real articles there rather than links.

LRN
Posts: 140
Joined: Thu Oct 25, 2007 4:19 pm

Re: Feeds broken?

Post by LRN » Mon Aug 25, 2008 2:37 am

Are they broken again? http://www.reactos.org/en/newsfeed_rss.xml shows that last newsletter is #44, while it should be #46

bz00mmer
Posts: 260
Joined: Mon Jan 22, 2007 2:54 pm
Location: Russia
Contact:

Re: Feeds broken?

Post by bz00mmer » Wed Sep 03, 2008 11:40 am

I create RSS feed for ReactOS news, updating 3 times per day.
http://www.ponyfish.com/feeds/42339PfsgkZZn
Image

coldReactive
Posts: 581
Joined: Sat Nov 10, 2007 10:42 pm

Re: Feeds broken?

Post by coldReactive » Fri Sep 05, 2008 4:51 pm

LRN wrote:Are they broken again? http://www.reactos.org/en/newsfeed_rss.xml shows that last newsletter is #44, while it should be #46
It seems to be fixed now. By the way, these RSS can't be saved to the PSP, since the PSP needs a special RSS reader to read NORMAL RSS Feeds. Which I find annoying.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests