Lokalizace

Moderators: preston, navaraf

preston
Developer
Posts: 272
Joined: Wed Sep 27, 2006 8:19 pm
Location: Prague, Czech Republic

Post by preston »

Promin, ze to trvalo, dostal jsem se k tomu az ted.
Zda se ze chyba je na radku +- 835 "Prosim cekejte..." usetup nejak nema v tomhle pripade rad diakritiku. Nechce se mi v tom nejak zbytecne stourat a navic tenhle text myslim ani neni nikde zobrazen. Tak to zkus nechat bez diakritiky, co to udela..

Jinak dik za preklad a jenom jedna drobnost. Nemohl bys zvazit preformulovani "Stiskněte XXX pro zahájení YYY" na něco jako "Stisknutím XXX zahájíte YYY"? Nevim jak ostatnim, ale me ta prvni varianta moc hezka neprijde :) , ale je to na tobe.

User avatar
Black_Fox
Posts: 1584
Joined: Fri Feb 15, 2008 9:44 pm
Location: Czechia

Post by Black_Fox »

Díky! Odstranit diakritiku pomohlo :) Na překlad se podívám ještě jednou, je to měsíc od té doby, co jsem s tím naposledy dělal, kdoví, co jsem tam nechal...
Znáš datum vydání další alfaverze ReactOSu? Byl bych rád, kdyby v ní už český usetup byl, tak abych to stihl :)
A ještě dotaz... "Stisknutím klávesy ENTER" nebo "Stisknutím ENTERu"?

preston
Developer
Posts: 272
Joined: Wed Sep 27, 2006 8:19 pm
Location: Prague, Czech Republic

Post by preston »

no zatim to na dalsi verzi moc nevypada. podle toho, jco se deje na irc, tak bych rekl +- konec dubna.

a myslim si, ze lip zni "klavesy enter", ale je to tvoje dilo, tak se rozhodni, jak uznas za vhodny.

sgaba
Posts: 12
Joined: Mon Mar 19, 2007 2:57 pm

Miny

Post by sgaba »

Mám prelozený miny do češtiny.
V svn nebyly v češtině tak sem je přeložil.
Ale nemužu tam ten překlad nahrát neb neznám login.
Jak to udělat?

User avatar
Black_Fox
Posts: 1584
Joined: Fri Feb 15, 2008 9:44 pm
Location: Czechia

Post by Black_Fox »

Co se týče překládání WINE věcí a nahrávání patchů na web, tady už je to zodpovězeno.

preston
Developer
Posts: 272
Joined: Wed Sep 27, 2006 8:19 pm
Location: Prague, Czech Republic

Post by preston »

Jeste k tomu souboru README.WINE, tak ten je ted dost neaktualni.
Zrovna miny se s wine uz nejakou dobu nesynchronziujou a byly k nim pridany i nejaky zmeny od vyvojaru rectosu. Takze preklad pridat do reactos bugzilly a na wine se v tomhle pripade vykaslat.

Obecne nejlepsi je se u kazdyho prekladanyho modulu podivat do svn logu, jestli uz probehl fork nebo jestli se stale prebira od wine.

sgaba
Posts: 12
Joined: Mon Mar 19, 2007 2:57 pm

Sorry

Post by sgaba »

Pardon ale tu bugzilu moc nechápu tak jesi by to tam moch někdo umístit za mě.:oops:
Sou to tyto dva soubory:
http://www.handforhelp.eu/reactos/cs-CZ.rc
a
http://www.handforhelp.eu/reactos/rsrc.rc
Umistění souboru ve stromu je vždy v něm jako komentář.

Kario
Posts: 89
Joined: Sun Feb 25, 2007 2:48 am
Location: Slovakia
Contact:

Re: Lokalizace

Post by Kario »

sgaba na pridavani do bugzilli nie je nic zlozite, ale to je moj osobny nazor :-)
kazdopadne som zaslal tvoj preklad do bugzilly, treba pockat na jeho prijatie/schválenie/"commit"
zaznam o tom najdes tu: http://www.reactos.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=3299

User avatar
Black_Fox
Posts: 1584
Joined: Fri Feb 15, 2008 9:44 pm
Location: Czechia

Re: Lokalizace

Post by Black_Fox »

Tak se mi konečně podařilo funkčně zkompletovat update češtiny. Prosil bych někoho znalého, jestli by mi zkontroloval converter v ROS kalkulačce. Nemám takový přehled, abych mohl tvrdit, že to či ono se z angličtiny překládá nebo ne... :oops:

User avatar
Black_Fox
Posts: 1584
Joined: Fri Feb 15, 2008 9:44 pm
Location: Czechia

Re: Lokalizace

Post by Black_Fox »

Pomalu mi docházejí zkoušky, které ještě musím udělat, takže se mi blíží týden nebo dva naprostého volna, které bych částečně věnoval překladům :) Mám v plánu regionální nastavení v ovládacím panelu, taky mě ještě čeká modemui + rasdlg (modem) a mmsys + mascm32 (zvuk), o kterých si ale nejsem jistý, že je už uživatelé můžou vidět. Tímto chci požádat všechny, co používají ReactOS v české lokalizaci, aby sem napsali, kde všude ještě nevidí při provozu v něm češtinu.

User avatar
Black_Fox
Posts: 1584
Joined: Fri Feb 15, 2008 9:44 pm
Location: Czechia

Re: Lokalizace

Post by Black_Fox »

Sorry za triplepost...
Nikomu nic neschází?

Kario
Posts: 89
Joined: Sun Feb 25, 2007 2:48 am
Location: Slovakia
Contact:

Re: Lokalizace

Post by Kario »

Black_Fox vsak si len pozri zdrojaky, ja som pocas mojich prekladov natrafil na kopec nevyriesenych a neprelozenych veci v/do cestiny :wink:

Kario
Posts: 89
Joined: Sun Feb 25, 2007 2:48 am
Location: Slovakia
Contact:

Re: Lokalizace

Post by Kario »

Black_Fox: chces prekladat? nemas co? :-) uz mozes aj nove veci, bolo pridane menu Entertainment a ReatOS Multimedia Player

User avatar
Black_Fox
Posts: 1584
Joined: Fri Feb 15, 2008 9:44 pm
Location: Czechia

Re: Lokalizace

Post by Black_Fox »

Jojo, o mplay32 už vím :-) Někde na disku se mi válí cz patch na pár ovladacích panelů, který musím nejdřív vyzkoušet na nějaké novější revizi a teprv jak dám do bugzilly ten, tak můžu přemýšlet o něčem dalším.

User avatar
Black_Fox
Posts: 1584
Joined: Fri Feb 15, 2008 9:44 pm
Location: Czechia

Re: Lokalizace

Post by Black_Fox »

Tak, konečně jsem přeložil těch pár slov v multimedia playeru, během pár dní hto nebo dreimer nahodí můj patch. Chtělo by to něco jako má OpenTTD, kde by se dalo jednodušeji zjišťovat, co ještě chybí :)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests