Extra keyboard layouts?

Ask your support questions in here

Moderator: Moderator Team

Post Reply
rosuser1
Posts: 23
Joined: Tue Jun 19, 2007 5:50 pm

Extra keyboard layouts?

Post by rosuser1 »

How am I to add some extra keyboard layouts to ReactOs?
The ones supplied with the installation CD are highly insufficient.

hto
Developer
Posts: 2193
Joined: Sun Oct 01, 2006 3:43 pm

Post by hto »

Which one do you need?

rosuser1
Posts: 23
Joined: Tue Jun 19, 2007 5:50 pm

Post by rosuser1 »

Bulgarian phonetic (QWERTY).

hto
Developer
Posts: 2193
Joined: Sun Oct 01, 2006 3:43 pm

Post by hto »

As far as I know, Bulgarian QWERTY keyboard layout is the same as US English, only with different name...

rosuser1
Posts: 23
Joined: Tue Jun 19, 2007 5:50 pm

Post by rosuser1 »

Since Bulgarian uses 30 cyrillic letters and English uses 26 latin, the keyboard layouts cannot be the same. Besides, I could not find how to install more than one keyboard layouts and how to switch between them?

RomanH
Posts: 83
Joined: Fri Nov 26, 2004 11:14 pm
Location: Switzerland

Post by RomanH »

well, it seems like your best option is to create it yourself.

http://www.reactos.org/wiki/index.php/H ... ard_layout

It takes some time to do it but it's not all that hard.
RomanH

rosuser1
Posts: 23
Joined: Tue Jun 19, 2007 5:50 pm

Post by rosuser1 »

Thanks! I'll will try to handle it.

hto
Developer
Posts: 2193
Joined: Sun Oct 01, 2006 3:43 pm

Post by hto »

I see there is "Bulgarian (Latin)" layout on Windows XP (code 10402), which uses kbdus.dll, i.e. US English.
[...] how to install more than one keyboard layouts and how to switch between them?
Not yet implemented.

rosuser1
Posts: 23
Joined: Tue Jun 19, 2007 5:50 pm

Post by rosuser1 »

hto wrote:I see there is "Bulgarian (Latin)" layout on Windows XP (code 10402), which uses kbdus.dll, i.e. US English.
This is probably added if someone, who is used to the Bulgarian gouverment standart layout (position of the keys) wants to write in latin letters. I've never heard of s.o. using it.

[...] how to install more than one keyboard layouts and how to switch between them?
[/quote]

Not yet implemented.[/quote]
Ok, I will be patient.

hto
Developer
Posts: 2193
Joined: Sun Oct 01, 2006 3:43 pm

Post by hto »

You can implement the layout till layout switching is implemented.

rosuser1
Posts: 23
Joined: Tue Jun 19, 2007 5:50 pm

Post by rosuser1 »

I read that creating a keyboard layout switcher is in progress. Probably some windows switcher like "Keyboard ninja" would do, too.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests