Page 1 of 1

RosBE Questions

Posted: Wed Apr 22, 2015 3:36 am
by Pi_User5
I was wondering if RosBE for Windows uses all the CPU cores by default for NINJA. I know CMAKE can use a parameter to use more than one core. Also, what would be faster at compiling: 1.6GHz dual core or a 1.4GHz quad core. Thanks!

Re: RosBE Questions

Posted: Wed Apr 22, 2015 10:41 am
by Black_Fox
Yes, RosBE uses all CPU cores when building - I confirm it can use at least 8 vcores for parallel build.
As for the CPUs... if the two CPUs were the same clock-for-clock, 2x1.6 would be slower than 4x1.4 if simply counted arithmetically. In case the architectures differ, direct comparison is hard.

Re: RosBE Questions

Posted: Wed Apr 22, 2015 4:05 pm
by Pi_User5
Thanks! The quad core computer was 32bit and had 1GB of RAM and was an Acer Aspire One. The dual core is 64bit with 2.5GB of RAM and is a Compaq nx6325.