How to trigger kdbg?

All development related issues welcome

Moderator: Moderator Team

Post Reply
sparhawk
Posts: 13
Joined: Wed Mar 25, 2015 9:14 pm

How to trigger kdbg?

Post by sparhawk »

When testing the code I'm working on, I frequently noticed that, when I start setup it sometimes just gives me a kdbg prompt. I wrote some small tool that can monitor the debug pipe even when it doesn't exist, because putty always has to be restarted when I have to stop the virtual machine.
So I want to extend my tool, that I can also send commands to the debugger, but I don't know how to trigger it to test it.

User avatar
Black_Fox
Posts: 1584
Joined: Fri Feb 15, 2008 9:44 pm
Location: Czechia

Re: How to trigger kdbg?

Post by Black_Fox »

If I understood correctly, you can press TAB+K in ROS anytime to break into kdbg.

sparhawk
Posts: 13
Joined: Wed Mar 25, 2015 9:14 pm

Re: How to trigger kdbg?

Post by sparhawk »

Thanks! That works. Does kdbg also read form this pipe or is this just for debug oputput?

sparhawk
Posts: 13
Joined: Wed Mar 25, 2015 9:14 pm

Re: How to trigger kdbg?

Post by sparhawk »

Just got it working. It was a bug in my code why kdbg didn't respond. :)

User avatar
Black_Fox
Posts: 1584
Joined: Fri Feb 15, 2008 9:44 pm
Location: Czechia

Re: How to trigger kdbg?

Post by Black_Fox »

Neat :-) What will it do when you're finished?

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest