Page 1 of 1

Instalar ReactOS desde HD

Posted: Tue Jun 30, 2009 2:49 am
by jemc
Hola chicos, me decidí a instalar ReactOS en una vieja lap top con procesador de 266 Mhz con la esperanza de que funcione bien... Tengo amplia experiencia en Linux, de hecho tengo instalado Debian y DSL (el DSL me corre bien pero es viejo y el Debian corre muy LENTO)...

El punto es que la lap top no tiene unidad de CD-ROM y no se si sea posible hacer una instalación desde disco duro arrancando con ayuda de GRUB o algún floppy...

Gracias

Re: Instalar ReactOS desde HD

Posted: Tue Jun 30, 2009 4:13 am
by vicmarcal
Buenas jemc, las preguntas en español van al hilo español..jejje...abajo lo puedes encontrar.
En principio si consigues con un disco duro emular a una lectora(ni idea de como) pues podrías intentarlo.O buscar una lectora vieja aunque sea para instalar,pues poco vs a poder hacer si no tiene ni lectora :)
De todas maneras, pruebala en VBOX o VMWARE si quieres sacarle más rendimiento mientras saltamos de Alpha a Beta. :)
Un saludo :)

Posted: Tue Jun 30, 2009 4:51 am
by hto
Install it on another (real or virtual) machine and then copy files. GRUB can be used to boot ReactOS.

Re: Instalar ReactOS desde HD

Posted: Tue Jun 30, 2009 5:59 am
by jemc
Primero, vicmarcal, perdón por escribir el post en español, se me durmió el cerebro... lo siento...

ya intenté arrancar los archivos de ReactOS desde el grub, pero después que le doy boot no hace nada, ¿necesito pasar parámetros a freeltr.sys?

Posted: Tue Jun 30, 2009 11:43 am
by hto
No, no parameters. Just as described here.

Re: Instalar ReactOS desde HD

Posted: Tue Jun 30, 2009 11:45 am
by vicmarcal
Me encanta este hto, que sin tener ni idea de Español siempre da las mejores respuestas jejeje
Nice answer hto :)

Re: Instalar ReactOS desde HD

Posted: Tue Jun 30, 2009 6:04 pm
by jemc
As far hco is answering too I'll post in both English and Spanish...

I created a small partition for extract the ReactOS ISO, then in the grub prompt I write:

root (hd0,8) #for select the correct partition
kernel /loader/freeldr.sys DefaultOS=Setup #The kernel
boot #For start

And is doesn't do anything!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Como hco esta respondiendo también postearé en ambos lenguajes Ingles y Español...

Creé una pequeña partición para extraer la ISO de ReactOS, luego en la línea de comandos de grub pongo:

root (hd0,8) #Para seleccionar la partición
kernel /loader/freeldr.sys DefaultOS=Setup #El kernel
boot #Para iniciar

Y no hace nada!

Posted: Wed Jul 01, 2009 12:10 am
by hto
jemc wrote: As far hco is answering too I'll post in both English and Spanish...
Spanish will be enough. :)
I created a small partition for extract the ReactOS ISO, then in the grub prompt I write:
[…]
It does not work that way.

Either:

use another (real) machine which has a CD-ROM drive, install ReactOS on it, then copy installed files to the laptop's hard disk (to the 1st primary FAT32-formatted partition);

or:

use a virtual machine (QEMU, VirtualBox, Bochs, VMvare are known to work), install ReactOS on it, extract installed files from a virtual "disk" and copy them to the laptop's hard disk;

or:

make two partitions on the laptop's hard disk (the first will be for ReactOS), boot another OS from the second partition, boot ReactOS inside a virtual machine and install it from there to the first (real) partition.

It is all not so difficult.

Re: Instalar ReactOS desde HD

Posted: Wed Jul 01, 2009 12:51 am
by jemc
So I install ReactOS in other PC and then I just copy & paste the content of the partition with installed React OS in my lap top's partition? Or I in another machine install just for getting a working kernel and then install my lap top?

By the way, there is no problem I speak both langs spanish and english... I just forgot to write the first one in english... I don't know why I just write it in spanish :mrgreen:

Así que instalo ReactOS en otra computadora y simplemente copio y pego el contenido de la partición que tiene instalada ReactOS en la partición de mi lap top? O instalo en otra PC solo para tener un kernel que arranque?

Posted: Wed Jul 01, 2009 1:38 am
by hto
So I install ReactOS in other PC and then I just copy & paste the content of the partition with installed React OS in my lap top's partition?
Yes.
Or I in another machine install just for getting a working kernel and then install my lap top?
Do not perform the full installation on another machine, just up to the 1st reboot, then copy files to the laptop and proceed from there.

Be cautious, do not use Setup to edit existing partitions. It is broken.

Re: Instalar ReactOS desde HD

Posted: Wed Jul 01, 2009 1:55 am
by jemc
Gracias hto, lo probare y luego te diré que tal funciono