error while "make bootcd"

Ask your support questions in here

Moderator: Moderator Team

Post Reply
Gasmann
Posts: 283
Joined: Fri Nov 26, 2004 6:53 pm
Location: Germany
Contact:

error while "make bootcd"

Post by Gasmann »

I just wanted to make a bootcd (after a long time :| ) and this is what I got. I'm compiling (or at least I tried to compile) on Windows NT 4.0 SP6. The problem is, I can't see the problem :x
If anyone could tell me whats wrong I would be very happy.

EDIT: Forget to mention that I'm using RosBE (downloaded yesterday through link in Wiki)

EDIT2: For the livecd it's nearly the same. (See below)

EDIT3: make install doesn't work, too :evil:

Here's the output:

Code: Select all

N:\reactos\trunk\reactos>mingw32-make
[CABMAN]   all
ReactOS Cabinet Manager - Version 0.9

ReactOS Cabinet Manager - Version 0.9


Writing cabinet. This may take a while...

Adding acpi.sys
Adding isapnp.sys
Adding pci.sys
Adding serenum.sys
Adding beep.sys
Adding bootvid.sys
Adding null.sys
Adding serial.sys
Adding vgaddi.dll
Adding framebuf.dll
Adding vgamp.sys
Adding vbemp.sys
Adding videoprt.sys
Adding fs_rec.sys
Adding msfs.sys
Adding mup.sys
Adding npfs.sys
Adding i8042prt.sys
Adding kbdclass.sys
Adding mouclass.sys
Adding sermouse.sys
Adding afd.sys
Adding ndis.sys
Adding tcpip.sys
Adding tdi.sys
Adding wshtcpip.dll
Adding ne2000.sys
Adding pcnet.sys
Adding advapi32.dll
Adding advpack.dll
Adding aclui.dll
Adding cabinet.dll
Adding cards.dll
Adding access.cpl
Adding appwiz.cpl
Adding control.exe
Adding desk.cpl
Adding intl.cpl
Adding main.cpl
Adding ncpa.cpl
Adding sysdm.cpl
Adding timedate.cpl
Adding comctl32.dll
Adding comdlg32.dll
Adding crtdll.dll
Adding dbghelp.dll
Adding devenum.dll
Adding dinput.dll
Adding dinput8.dll
Adding dnsapi.dll
Adding dsound.dll
Adding dxdiagn.dll
Adding fmifs.dll
Adding freetype.dll
Adding gdi32.dll
Adding gdiplus.dll
Adding glu32.dll
Adding imagehlp.dll
Adding imm32.dll
Adding iphlpapi.dll
Adding kbdda.dll
Adding kbddv.dll
Adding kbdes.dll
Adding kbdfr.dll
Adding kbdgr.dll
Adding kbdru.dll
Adding kbdse.dll
Adding kbdsg.dll
Adding kbduk.dll
Adding kbdus.dll
Adding kbdbe.dll
Adding kernel32.dll
Adding lz32.dll
Adding mesa32.dll
Adding midimap.dll
Adding mmdrv.dll
Adding mpr.dll
Adding msacm32.dll
Adding msafd.dll
Adding msgina.dll
Adding msi.dll
Adding msimg32.dll
Adding msvcrt.dll
Adding msvcrt20.dll
Adding msvfw32.dll
Adding mswsock.dll
Adding netapi32.dll
Adding ntdll.dll
Adding ole32.dll
Adding oleaut32.dll
Adding olepro32.dll
Adding opengl32.dll
Adding psapi.dll
Adding riched20.dll
Adding riched32.dll
Adding rpcrt4.dll
Adding samlib.dll
Adding secur32.dll
Adding serialui.dll
Adding setupapi.dll
Adding shdocvw.dll
Adding shell32.dll
Adding shlwapi.dll
Adding smdll.dll
Adding syssetup.dll
Adding twain_32.dll
Adding urlmon.dll
Adding user32.dll
Adding userenv.dll
Adding version.dll
Adding winspool.drv
Adding wininet.dll
Adding winmm.dll
Adding ws2_32.dll
Adding ws2help.dll
Adding wshirda.dll
Adding wsock32.dll
Adding csrss.exe
Adding win32csr.dll
Adding ntvdm.exe
Adding smss.exe
Adding win32k.sys
Adding autochk.exe
Adding calc.exe
Adding cmd.exe
Adding explorer.exe
Adding explorer-cfg-template.xml
Adding notifyhook.dll
Adding format.exe
Adding ibrowser.exe
Adding msiexec.exe
Adding notepad.exe
Adding regedit.exe
Adding regsvr32.exe
Adding reporterror.exe
Adding rundll32.exe
Adding services.exe
Adding setup.exe
Adding taskmgr.exe
Adding userinit.exe
Adding vmwinst.exe
Adding winlogon.exe
Adding winefile.exe
Adding dhcp.exe
Adding sm.exe
Adding expand.exe
Adding eventlog.exe
Adding rpcss.exe
Adding umpnpmgr.exe
Adding arp.exe
Adding route.exe
Adding finger.exe
Adding ftp.exe
Adding ipconfig.exe
Adding netstat.exe
Adding ping.exe
Adding telnet.exe
Adding whois.exe
Adding c0419bt_.ttf
Adding c0582bt_.ttf
Adding c0583bt_.ttf
Adding c0611bt_.ttf
Adding c0632bt_.ttf
Adding c0633bt_.ttf
Adding c0648bt_.ttf
Adding c0649bt_.ttf
Adding courbi.ttf
Adding courb.ttf
Adding cour.ttf
Adding helb____.ttf
Adding TGMarlett.ttf
Adding timr____.ttf
Adding UTBI____.ttf
Adding UTB_____.ttf
Adding UTI_____.ttf
Adding UTRG____.ttf
Adding VeraBd.ttf
Adding VeraBI.ttf
Adding VeraIt.ttf
Adding VeraMoBd.ttf
Adding VeraMoBI.ttf
Adding VeraMoIt.ttf
Adding VeraMono.ttf
Adding VeraSeBd.ttf
Adding VeraSe.ttf
Adding Vera.ttf
Adding c_037.nls
Adding c_500.nls
Adding c_737.nls
Adding c_775.nls
Adding c_850.nls
Adding c_852.nls
Adding c_855.nls
Adding c_856.nls
Adding c_857.nls
Adding c_860.nls
Adding c_861.nls
Adding c_862.nls
Adding c_863.nls
Adding c_864.nls
Adding c_865.nls
Adding c_866.nls
Adding c_869.nls
Adding c_874.nls
Adding c_875.nls
Adding c_878.nls
Adding c_932.nls
Adding c_936.nls
Adding c_949.nls
Adding c_950.nls
Adding c_1006.nls
Adding c_1026.nls
Adding c_1250.nls
Adding c_1251.nls
Adding c_1253.nls
Adding c_1254.nls
Adding c_1255.nls
Adding c_1256.nls
Adding c_1257.nls
Adding c_1258.nls
Adding c_10000.nls
Adding c_10006.nls
Adding c_10007.nls
Adding c_10029.nls
Adding c_10079.nls
Adding c_10081.nls
Adding c_20866.nls
Adding c_28591.nls
Adding c_28592.nls

Adding c_28593.nls
Adding c_28594.nls
Adding c_28595.nls
Adding c_28596.nls
Adding c_28597.nls
Adding c_28598.nls
Adding c_28599.nls
Adding services
Adding NET_NIC.inf
Adding layout.inf
Adding scsi.inf
Adding syssetup.inf

Done.
[COPY]     bootcd
mingw32-make: *** [bootcd] Error 1

Code: Select all

N:\reactos\trunk\reactos>mingw32-make livecd
[CC]       tools\mkhive\binhive.c
[CC]       tools\mkhive\infcache.c
[CC]       tools\mkhive\mkhive.c
[CC]       tools\mkhive\reginf.c
[CC]       tools\mkhive\registry.c
[LD]       output-i386\tools\mkhive\mkhive.exe
[COPY]     livecd
mingw32-make: *** [livecd] Error 1

Code: Select all

N:\reactos\trunk\reactos>mingw32-make install
[COPY]     reactos\system32\drivers\etc\services
mingw32-make: *** [reactos\system32\drivers\etc\services] Error 1

GreatLord
Developer
Posts: 926
Joined: Tue Nov 30, 2004 10:26 am
Location: Sweden

Post by GreatLord »

Hi
I think it is many some thing in windows nt4 cmd that does not being support for copy. it is implement in reactos cmd and windows 2k cmd.

Gasmann
Posts: 283
Joined: Fri Nov 26, 2004 6:53 pm
Location: Germany
Contact:

Post by Gasmann »

Thank you GreatLord!
It's the cmd.exe. I used the one of ReactOS and it works in NT4. But unfortunately the reactos cmd doesn't seem to like wbat so I have to make a new ui for compiling again :(

GreatLord
Developer
Posts: 926
Joined: Tue Nov 30, 2004 10:26 am
Location: Sweden

Post by GreatLord »

Hi
We are working on fixing bugs in reactos cmd. Can you descrbie the exacly bug you got and whish svn r- you got reactos cmd from. I do not what wbat are, for. Example echo %path:~-10% write the 10 last chater from a varable (not being supported yet). echo %random% showing a random number, it is implement.

Gasmann
Posts: 283
Joined: Fri Nov 26, 2004 6:53 pm
Location: Germany
Contact:

Post by Gasmann »

GreatLord wrote:Hi
We are working on fixing bugs in reactos cmd. Can you descrbie the exacly bug you got and whish svn r- you got reactos cmd from. I do not what wbat are, for. Example echo %path:~-10% write the 10 last chater from a varable (not being supported yet). echo %random% showing a random number, it is implement.
I'm currently using

Code: Select all

ReactOS Befehlszeilen Interpreter
Version 0.3-SVN 20050717-r16628
(from "ver" inside cmd)

Wbat is a dos program, it makes graphical user interfaces with asci. Here's the homepage in case you need more info about it: http://home.mnet-online.de/horst.muc/
The problem it gives out is

Code: Select all

Invalid temp VAR file (W.BAT)
(any key to continue)
I think it could be a problem with redirecting text to a file (the typical APP > c:\whatever.txt) or vice versa, however I can't say exactly.
If I don't use variables (and wbat doesn't need to redirect to a file), it works perfectly in ros cmd but I need checkboxes and these cannot be made without variables.
The file w.bat normally gets changed everytime you use variables. They are stored in this file. However when ros cmd is used they DON'T get changed.
Here's an example of the file w.bat:

Code: Select all

WBAT $W %1 %2 %3 %4 %5 %6 %7 %8 %9
set ENDPATH=H:\winnt\Profiles\win\Desktop
set ROSDRIVE=N:
set ROS_DIR=reactos\trunk
set WCB1=1
set WCB2=1
set WCB3=1
set WCB4=1
set WCB5=1
set WCB6=1
set WCB7=0
set WBAT=Start
set ?=1
Everything but the first line gets changed when the menu is reused.

I'm sorry I can't descripe it further.

GreatLord
Developer
Posts: 926
Joined: Tue Nov 30, 2004 10:26 am
Location: Sweden

Post by GreatLord »

Hi
it is maby if or goto that bugs out. hard to tell. or some other small bugs. But we are working fixing all bugs. I have not yet look into ecacly which bug it activate.

GreatLord
Developer
Posts: 926
Joined: Tue Nov 30, 2004 10:26 am
Location: Sweden

Post by GreatLord »

I do not know if we support call w.bat box 5 :main #%zpos% +1
syntax yet

Gasmann
Posts: 283
Joined: Fri Nov 26, 2004 6:53 pm
Location: Germany
Contact:

Post by Gasmann »

It's ok I don't need it to work with wbat at the moment. But here's an example (simple) batch file that calls w.bat and actually shows the bug:

Code: Select all

call w.bat MENU ok,cancel
goto %WBAT%
:ok
echo ok
pause
goto end
:cancel
echo cancel
pause
:end

GreatLord
Developer
Posts: 926
Joined: Tue Nov 30, 2004 10:26 am
Location: Sweden

Post by GreatLord »

thx for the code, I already found in which command at lest one bug are in. I do not know when I get time to fix it. I am starting getting crazy of all small bugs in ros cmd.

GreatLord
Developer
Posts: 926
Joined: Tue Nov 30, 2004 10:26 am
Location: Sweden

Post by GreatLord »

Hi
I fix one issue with WBAT but I need still hount down the werid var bug with wbat. at leat you getting furtuer now.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Ahrefs [Bot] and 6 guests