Page 1 of 1

It doesn't install anything

Posted: Sat Feb 10, 2007 1:25 am
by vigil
Hello, I've downloaded ReactOS (Install CD ver 0.3.0 REL)
It boots and starts loading ntoskernel but it seems that loading this file or something keeps my CD-ROM reading and reading, and never stops (until reboot with reset button ;) )also the display shows a black screen...

I've also tried the Live CD but it does the same.... it shows the loading screen, and the CD-ROM has the same problem...

hope you help me...

BTW: it's an old PII computer

Posted: Sat Feb 10, 2007 10:51 pm
by Radhad
Is it from SVN or is it the official 0.3.0 version? Because the pfficial (under Download) works well.

Posted: Sun Feb 11, 2007 12:34 am
by Z98
He said it's the release. But even that is unstable. My first question is did you set the boot sequence correctly to look at the CD first. Second, try burning another CD. Sometimes bad burns will screw things up.

Posted: Sun Feb 11, 2007 3:04 am
by vigil
Of course I set the boot sequence to boot CD-ROM first...
The Install CD loads the blue screen which is similar to WinNT's method to install it shows that is loading ntoskernel but after that the screen becomes black and the CD-rom's led blinks as if it were reading, but nothing happens, I waited 10 minutes (as much as my patience let me...;) )

I also tried the last SVN LiveCD debug and it doesn't work

Maybe there is an special hardware setup, maybe I have to have my HD connected to an exclusive IDE or my CD-ROM?

I don't know ... I tried with an Emulator it works well. but too slow for an PII computer...

PS: thx 4 ur fast reply!

Posted: Sun Feb 11, 2007 4:52 am
by hto
There was a bug report on it.

Posted: Sun Feb 11, 2007 10:36 am
by PeterK
vigil wrote:.. and the CD-rom's led blinks as if it were reading, but nothing happens, I waited 10 minutes (as much as my patience let me...;) )

I also tried the last SVN LiveCD debug and it doesn't work
LiveCD SVN does not run on all systems at the moment.

Please try a bootCD before SVN 25746 from
http://svn.reactos.org/iso/

How far do You get with that on Your PII ?
vigil wrote:.. it shows that is loading ntoskernel but after that the screen becomes black and the CD-rom's led blinks as if it were reading, but nothing happens, ..
Are You sure: only ntoskrnl.exe ?
Are there no drivers loaded after that ?

Posted: Sun Feb 11, 2007 9:54 pm
by vigil
I'll try that version...


Is there any other way to install or set the files in the partition
without having to use a bootable cd?

I mean that if it is possible to arrange the necessary files to boot the installation process?


The only result until now, is a black screen after loading ntoskernel....

Posted: Sun Feb 11, 2007 10:47 pm
by PeterK
vigil wrote:The only result until now, is a black screen after loading ntoskernel....
Perhaps You get a different result when booting from HD rather than from BootCD - but I don't know.

Maybe there's code differences ..

After ntoskrnl.exe comes HAL.DLL
Probably there is a BUG inside ?

Don't You have a more actual PC ?
You can try - without damages - to boot with BootCD up to "Welcome to ReactOS Setup" so You can see what should usually happen ..

cdrom led blink

Posted: Sat Mar 10, 2007 8:20 pm
by ivar_m
You must change your cdrom drive. Your drive can't recognize any optical media.

Posted: Mon Mar 26, 2007 11:02 pm
by rnnbassman
I have the same problem, it gets a little past his though, then mine black screens. Any1 figure this out yet?

Posted: Mon Mar 26, 2007 11:45 pm
by PeterK
rnnbassman wrote:I have the same problem, it ..
Really?

Did You use LiveCD ?

Posted: Fri Mar 30, 2007 12:10 am
by rnnbassman
no

Posted: Fri Mar 30, 2007 10:15 am
by PeterK
rnnbassman wrote:I have the same problem, it gets a little past his though, then mine black screens. Any1 figure this out yet?
PeterK wrote:Did You use LiveCD ?
Well, You used BootCD - You didn't tell anything about Your hardware.
Not all hardware dependencies are solved jet.

Please have a look at
http://www.reactos.org/forum/viewtopic.php?t=3671
Probably this gives You some more informations.

Best regards,
Peter.

Posted: Sat Mar 31, 2007 8:31 am
by rnnbassman
it is built from older parts, and its AMD its not turned on atm and i dont feel like getting my brother up to check it. but its at least from 2001 or before.

Posted: Sat Mar 31, 2007 8:20 pm
by PeterK
rnnbassman wrote:it is built from older parts, and its AMD its not turned on atm and i dont feel like getting my brother up to check it. but its at least from 2001 or before.
If You are not able to exactly describe the hardware of your PC, how should anyone analyze possible (hardware depending) bugs ? Reporting Your bug this way doesn't help to solve the problem.