ReactOS in Qemu

Ask your support questions in here

Moderator: Moderator Team

Post Reply
noname224
Posts: 15
Joined: Wed Aug 30, 2006 4:09 am

ReactOS in Qemu

Post by noname224 »

Hey, I'm using ReactOS in Qemu, and I want to try to run some of my programs in it. How do I do this? I can't access the hard drives on my real computer, and I can't download any files either because ibrowser crashes and the Firefox setup crashes as soon as I click "Next".

User avatar
EmuandCo
Developer
Posts: 4364
Joined: Sun Nov 28, 2004 7:52 pm
Location: Germany, Bavaria, Steinfeld
Contact:

Post by EmuandCo »

Burn them on CD, make a CD Image or use virtual LAN connection. I think theres a app for editing QEMu Drives, too. Ask google about that.

noname224
Posts: 15
Joined: Wed Aug 30, 2006 4:09 am

Post by noname224 »

How do I make a virtual LAN connection?

atarixle
Posts: 112
Joined: Thu May 19, 2005 12:48 pm

Post by atarixle »

This is more a Qemu-specific question ... I don't know.

The app to edit HD-images is called "winimage". It works very well (very fast).

GreyGhost
Posts: 295
Joined: Mon Jun 13, 2005 12:16 pm

Post by GreyGhost »

Welcome to ReactOS... !!
In my opinion, this should do the trick ,
http://www.reactos.org/wiki/index.php/H ... tual_drive

Hope it helps....

ThePhysicist
Developer
Posts: 508
Joined: Mon Apr 25, 2005 12:46 pm

Post by ThePhysicist »

EmuandCo wrote:Burn them on CD, make a CD Image or use virtual LAN connection. I think theres a app for editing QEMu Drives, too. Ask google about that.
I have googled some time ago, I found the following:
1.) DiskExplorer
It's a simple app, capable of editing images, no need for a driver / mounting, but it's pretty ugly, sometimes there are strange characters shown. But it can edit fat32. (manual HD->Format=AT???->select Partition)
Can be found here: http://hp.vector.co.jp/authors/VA013937 ... index.html
Sorry I don't know what lang that is. ;-)

2.) filedisk
http://www.acc.umu.se/~bosse/
It's a driver for filedisks

wuloong
Posts: 1
Joined: Thu Aug 31, 2006 5:49 pm

networking of QEMU

Post by wuloong »

QEMU automatically assing 10.0.2.15 (you may double confirm by ipconfig).

For Web browsing
- ibrowser doesn't come up even successfully install the ActiveX control
- Firefox is wiered. very difficult to type URL properly. it always repeat more characters you type e.g. wwwww.msnnnnn.comomom etc. Even luckily type the correct URL, it is extremely slow.

I'd like to try opera :roll:

Ferret-Simpson
Posts: 37
Joined: Thu Aug 31, 2006 3:38 pm

Post by Ferret-Simpson »

.co.jp?

I'm going to take a wild guess at Japanese. ^^

Is there a port of Lynx for Windows?

If ANYTHING's going to work, it should be Lynx or links. . .

Matthias
Posts: 496
Joined: Tue Dec 27, 2005 12:43 am

Re: networking of QEMU

Post by Matthias »

To make Qemu faster you should install the (non-free) Qemu Accelerator Module which is available on the author's site. To install, unpack the .tar.gz (for example with 7-zip), right-click on kqemu.inf and select install. Then run "net start kqemu" from a command line. You need Administrator rights to do all of this.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests