Is it possible to set-up audio in the VMware, or does it only works in the VirtualBox?

Ask your support questions in here

Moderator: Moderator Team

VladPuzakov
Posts: 13
Joined: Fri Sep 07, 2018 8:02 pm

Is it possible to set-up audio in the VMware, or does it only works in the VirtualBox?

Post by VladPuzakov » Fri Sep 07, 2018 8:09 pm

Is it possible to set-up audio in the VMware, or does it only works in the VirtualBox?

mrmajik45
Posts: 335
Joined: Sun Sep 24, 2017 1:21 am
Location: USA, Indiana
Contact:

Re: Is it possible to set-up audio in the VMware, or does it only works in the VirtualBox?

Post by mrmajik45 » Fri Sep 07, 2018 9:20 pm

Can you set the virtual audio device to AC-97 ?
ReactOS Donator ~ $5.00 | Linux Mint Donator ~ $1.00 in BTC

karlexceed
Posts: 452
Joined: Thu Jan 10, 2013 6:17 pm
Contact:

Re: Is it possible to set-up audio in the VMware, or does it only works in the VirtualBox?

Post by karlexceed » Fri Sep 07, 2018 10:18 pm

If you add the VMware Sound Blaster 16 audio device, then install the VMware Sound Blaster 16 driver from RApps, it should work in theory.

That said, I've tried it on my ESX server and can't get it to work since the server has no audio device to connect to. In VMware Workstation it may be more likely to work.

binarymaster
Posts: 259
Joined: Sun Nov 16, 2014 7:05 pm
Location: Russia, Moscow
Contact:

Re: Is it possible to set-up audio in the VMware, or does it only works in the VirtualBox?

Post by binarymaster » Sat Sep 08, 2018 1:46 am

VladPuzakov wrote:
Fri Sep 07, 2018 8:09 pm
Is it possible to set-up audio in the VMware, or does it only works in the VirtualBox?
https://reactos.org/wiki/VMware#Setting_up_Audio

mrmajik45
Posts: 335
Joined: Sun Sep 24, 2017 1:21 am
Location: USA, Indiana
Contact:

Re: Is it possible to set-up audio in the VMware, or does it only works in the VirtualBox?

Post by mrmajik45 » Sat Sep 08, 2018 2:14 am

karlexceed wrote:
Fri Sep 07, 2018 10:18 pm
That said, I've tried it on my ESX server and can't get it to work since the server has no audio device to connect to.
Do it the Druaga way. A aux cable and a speaker
ReactOS Donator ~ $5.00 | Linux Mint Donator ~ $1.00 in BTC

VladPuzakov
Posts: 13
Joined: Fri Sep 07, 2018 8:02 pm

Re: Is it possible to set-up audio in the VMware, or does it only works in the VirtualBox?

Post by VladPuzakov » Sat Sep 08, 2018 12:13 pm

binarymaster wrote:
Sat Sep 08, 2018 1:46 am
VladPuzakov wrote:
Fri Sep 07, 2018 8:09 pm
Is it possible to set-up audio in the VMware, or does it only works in the VirtualBox?
https://reactos.org/wiki/VMware#Setting_up_Audio
This is what I did, but the driver links on the wiki page are dead.

VladPuzakov
Posts: 13
Joined: Fri Sep 07, 2018 8:02 pm

Re: Is it possible to set-up audio in the VMware, or does it only works in the VirtualBox?

Post by VladPuzakov » Sat Sep 08, 2018 12:24 pm

karlexceed wrote:
Fri Sep 07, 2018 10:18 pm
If you add the VMware Sound Blaster 16 audio device, then install the VMware Sound Blaster 16 driver from RApps, it should work in theory.
Tried that, still says "multimedia audio device", maybe I'm doing something wrong? Can you tell me step by step, how did you managed to make audio work?

VladPuzakov
Posts: 13
Joined: Fri Sep 07, 2018 8:02 pm

Re: Is it possible to set-up audio in the VMware, or does it only works in the VirtualBox?

Post by VladPuzakov » Sat Sep 08, 2018 12:32 pm

mrmajik45 wrote:
Fri Sep 07, 2018 9:20 pm
Can you set the virtual audio device to AC-97 ?
Tried that, no audio devices to choose, and in the device manager it still says "multimedia audio device".

binarymaster
Posts: 259
Joined: Sun Nov 16, 2014 7:05 pm
Location: Russia, Moscow
Contact:

Re: Is it possible to set-up audio in the VMware, or does it only works in the VirtualBox?

Post by binarymaster » Sat Sep 08, 2018 2:35 pm

VladPuzakov wrote:
Sat Sep 08, 2018 12:13 pm
This is what I did, but the driver links on the wiki page are dead.
Check out device VID and PID identifiers in the Device Manager, and find appropriate driver using Google.

VladPuzakov
Posts: 13
Joined: Fri Sep 07, 2018 8:02 pm

Re: Is it possible to set-up audio in the VMware, or does it only works in the VirtualBox?

Post by VladPuzakov » Sat Sep 08, 2018 5:09 pm

binarymaster wrote:
Sat Sep 08, 2018 2:35 pm
VladPuzakov wrote:
Sat Sep 08, 2018 12:13 pm
This is what I did, but the driver links on the wiki page are dead.
Check out device VID and PID identifiers in the Device Manager, and find appropriate driver using Google.
I does not have the VID and PID identifiers.
Image


binarymaster
Posts: 259
Joined: Sun Nov 16, 2014 7:05 pm
Location: Russia, Moscow
Contact:

Re: Is it possible to set-up audio in the VMware, or does it only works in the VirtualBox?

Post by binarymaster » Sun Sep 09, 2018 10:28 am

Either this one: https://devid.info/ru/p614109/Creative+ ... +%28WDM%29
or that one: https://devid.info/ru/p865065/Creative+ ... +%28WDM%29

And please tell us when you'll find out working driver. :)

VladPuzakov
Posts: 13
Joined: Fri Sep 07, 2018 8:02 pm

Re: Is it possible to set-up audio in the VMware, or does it only works in the VirtualBox?

Post by VladPuzakov » Sun Sep 09, 2018 7:42 pm

binarymaster wrote:
Sun Sep 09, 2018 10:28 am
Either this one: https://devid.info/ru/p614109/Creative+ ... +%28WDM%29
This link gave me this program, but it says "cannot find data".
Image
binarymaster wrote:
Sun Sep 09, 2018 10:28 am
or that one: https://devid.info/ru/p865065/Creative+ ... +%28WDM%29
UserNT wrote:
Sun Sep 09, 2018 12:36 am
VEN_1274&DEV_1371
As for this one, i'm not sure where I should unpack this files, "ReactOS/system32"?

UserNT
Posts: 3
Joined: Wed Jul 04, 2018 3:17 pm

Re: Is it possible to set-up audio in the VMware, or does it only works in the VirtualBox?

Post by UserNT » Sun Sep 09, 2018 9:24 pm

VladPuzakov wrote:
Sun Sep 09, 2018 7:42 pm
UserNT wrote:
Sun Sep 09, 2018 12:36 am
VEN_1274&DEV_1371
As for this one, i'm not sure where I should unpack this files, "ReactOS/system32"?
On this link, on the bottom of the page you can see instruction. This instruction also applicable for ReactOS:
How to install driver with Device ID PCI\VEN_1274&DEV_1371&SUBSYS_13711274

1. First, find file that you need to download. Get the file and unpack source of archive to a directory.

2. In the device manager, select the device, drivers for which you want to install or update.

3. Right click on device node and select - update.

4. Select the directory with unpacked files in update drivers dialog wizard.
On first step you can temporarily unpack archive in any directory ("C:/driver/" for sample) it doesn't matter.

VladPuzakov
Posts: 13
Joined: Fri Sep 07, 2018 8:02 pm

Re: Is it possible to set-up audio in the VMware, or does it only works in the VirtualBox?

Post by VladPuzakov » Sun Sep 09, 2018 10:24 pm

UserNT wrote:
Sun Sep 09, 2018 9:24 pm
On this link, on the bottom of the page you can see instruction. This instruction also applicable for ReactOS:
Oh, sorry, didn't noticed the instruction! And... Yes, it works! Now I have an audio in the ReactOS! Thank you both so much!
binarymaster wrote:
Sun Sep 09, 2018 10:28 am
And please tell us when you'll find out working driver. :)
Tried the ones from this link:
UserNT wrote:
Sun Sep 09, 2018 12:36 am
VEN_1274&DEV_1371
The first one from the top, and they worked! (Didn't tried the other ones yet)

Thank you so much again!
________________________________________
I'm also interested, is there a point in using the "sb16" sound-card instead of the "es1371", does it have a different sound quality?

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest