Very Slow Installation

Ask your support questions in here

Moderator: Moderator Team

Post Reply
bobbyprice
Posts: 1
Joined: Fri Feb 24, 2017 2:24 am

Very Slow Installation

Post by bobbyprice » Fri Feb 24, 2017 2:36 am

Hello,
I am trying to install on a Dell Precision M6300 Laptop from CD. The installation proceeds very slowly. Once the installation moves to the screen "Setup is now checking the selected partition", it takes a little less than an hour to complete the check. Then, when copying files, it moves at a pace of about one file per 20 minutes.

I have tried switching the hard drive BIOS settings from ATA to AHCI. Same slow installation process. I let the process run for 12 hours and it was only at 6%.

This was the second Dell laptop on which I have attempted an installation.

Are there any solutions to bring the process to a somewhat normal pace?

oldman
Posts: 1040
Joined: Sun Dec 20, 2009 1:23 pm

Re: Very Slow Installation

Post by oldman » Fri Feb 24, 2017 10:56 am

You have not stated what version of ReactOS you are using!

Does the computer have a USB mouse attached? If so, try installing with it removed.

Try the latest trunk build and see if that is any quicker.
Please keep the Windows classic (9x/2000) look and feel.
The layman's guides to - debugging - bug reporting - compiling - with some complementary scripts.
They may help you with a problem, so do have a look at them.

Alfawolf
Posts: 1
Joined: Tue Jun 12, 2018 8:04 am

Re: Very Slow Installation

Post by Alfawolf » Tue Jun 12, 2018 8:18 am

At the point in the install process where it ask if you accept the setting. Scroll up and change the cpu type to other option should solve the prob. I had the same issue installing reactos 0.4.8. It seem allot of people with dell systems having probs installing

cernodile
Posts: 57
Joined: Wed Nov 01, 2017 7:01 pm
Location: Estonia
Contact:

Re: Very Slow Installation

Post by cernodile » Tue Jun 12, 2018 8:22 am

Alfawolf wrote:At the point in the install process where it ask if you accept the setting. Scroll up and change the cpu type to other option should solve the prob. I had the same issue installing reactos 0.4.8. It seem allot of people with dell systems having probs installing
Please don't necro old threads, the last post was over a year ago.
My working rigs:
Dell Latitude E5430 on 0.4.9-vgal - i5-3340M, 8GB (4 utilized) DDR3-1600MHz RAM, booting off a USB.
Image

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], DotBot [Crawler] and 2 guests