Здравейте...

Moderator: CCTAHEB

Post Reply
jjjjjk
Posts: 2
Joined: Wed Feb 18, 2009 3:53 pm

Здравейте...

Post by jjjjjk »

Здравейте...Разбрах за този сайт случайно...Можете ли да ми обясните какви са разликите между ReactOS и Windows.Защо е по-сигурен щом е базиран на Windows за който не е тайна че прозира нявсякъде от дупки в сигурността...И искам да попитам кога? ще излезе финална версия,тъй като от прочетеното разбрах че тя от 2004 все си седи на алфа стадий?Да не би разработката да е спряна...Благодаря и повече реклама че почти няма начин да ви намери сайта човек...
Sindwiller
Posts: 1
Joined: Fri Feb 20, 2009 10:34 pm

Re: Здравейте...

Post by Sindwiller »

Можете ли да ми обясните какви са разликите между ReactOS и Windows.Защо е по-сигурен щом е базиран на Windows за който не е тайна че прозира нявсякъде от дупки в сигурността...
ReactOS не се базира по принцип на Windows, а то е опит за копиране на Windows системата. Както се знае, кода на Windows не е утворен. ReactOS ще се оптитва да затваря тези дупки по често просто.
И искам да попитам кога? ще излезе финална версия,тъй като от прочетеното разбрах че тя от 2004 все си седи на алфа стадий?Да не би разработката да е спряна...Благодаря и повече реклама че почти няма начин да ви намери сайта човек...
Предприемаците, които разработят совтуера в свободното им време, работят бавно и малко по малко, защото трябват първо да измислят, как различните функтйи в Windows системата работят и как да се имитирът без грешки.

Трябва да се каже, че ReactOS не е идинствената свободна оператионна система. Аз препоръчвам да хвърлиш един поглед на Linux, респективно Линукс дистрибуцйата Убунту.

Извинявей ако българския ми не е наплъно коректен. Роден съм в Швейцаря и не пиша и не говоря често на български.

Cheers.
jjjjjk
Posts: 2
Joined: Wed Feb 18, 2009 3:53 pm

Re: Здравейте...

Post by jjjjjk »

Благодаря,опитах Линукс но машината ми е слаба а и обичам да играя някои стари игри-Age Of Empires2 примерно но на Линукс не тръгват или секат много...
Та тъй като на моят компютър Виста няма да тръгне,а XP все някога ще го спрат от поддръжка,търся си лека операционна система за моята трошка,която да е съвместима с програмите за Windows.
Та затова търся и проявявам особен интерес към ReactOS
BOT_ev
Posts: 140
Joined: Fri Nov 26, 2004 11:48 pm
Location: Sofia, Bulgaria

Re: Здравейте...

Post by BOT_ev »

За финална версия ще ти се наложи да почакаш доста дълго, лично аз очаквам да видя първата бета някъде средата на другата година. Имай предвид, че следя проекта от 2003-та когато не беше и една десета от това, което е днес. В твоя случай, ако ти трябва алтернатива по-добре наистина се ориентирай към някоя Linux дистрибуция и Whine/Crossover. Специално за по-стари игрици имаш големи шансове с малко четене да ги подкараш с читави фреймове.
alein
Posts: 1
Joined: Sun Nov 13, 2011 9:05 am
Contact:

Re: Здравейте...

Post by alein »

Само на мен ли ми се струва или този проект в БГ категоията е малко позамрял?
Не искам да обиждам никого, надявм се не ме разбирате погрешно.

А всъщност проекта си върви, последния комит е от 08:36 on Nov 13, 2011
Cursed be the ground for our sake. Both thorns and thistles it shall bring forth for us. For out of the ground we were taken, for the dust we are... and to the dust we shall return.
EVOWOW Private Wow Server
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest