Trudnosti

Moderator: CCTAHEB

Post Reply
tsvetanmail

Trudnosti

Post by tsvetanmail »

Следя проекта ReactOS от доста време (от 2 години някъде)
и съм запознат както с вътрешната структура на кода, така и философията на проекта, но вие не мисля, че се вписвате в картинката.
Проблема ви е следния:
* Имате твърде лош английски за да комуникирате със западните програмисти (четох няколко ваши поста във форума на ROS и се хванах за главата)
* Имате за цел да ползвате VC 6.0 - той все още е комерсиален и платен, затова хората които правят ОС-а предлагат ROS build environment - колекция от инструменти сред които и Mingw32 - GCC за Windows. Ако толкова сте навити да ползвате MSVC - ползвайте VC++ 2005 Express Edition + PlatformSDK - ОС-а има порт за него, който се разработва в момента.
* Една шепа Delhi изучаващи студенти се заели да пишат ОС - 1) - вие не правите fork на проекта, а основно отговаряте за Българизацията на проекта и 2) вие не сте успели да компилирате ОС-а че вече почнахте и да го портвате за VC 6.0.

Заключение: Първо компилирайте ОС-а с ROS build environment , понаправете някои неща на български и после мислете за нещо, което е в основата на проекта, а не разни глупости за VC 6.0 порт. Пък ще видим тогаз и аз може да се дключа

Ако имате препоръки скайпа ми е tsvetanmail

[ external image ]

BOT_ev
Posts: 140
Joined: Fri Nov 26, 2004 11:48 pm
Location: Sofia, Bulgaria

Post by BOT_ev »

То пичовете голям ентусиазъм ги беше обзел ... аз няколко пъти повторих, че се ползва основно C и в много редки случаи C++ ма няма кой да слуша. Сега нещо са позатихнали не ги знам до къде я докараха. :shock:

tsvetanmail

Post by tsvetanmail »

Изтрит пост
Last edited by tsvetanmail on Mon Jan 07, 2008 7:10 am, edited 1 time in total.

BOT_ev
Posts: 140
Joined: Fri Nov 26, 2004 11:48 pm
Location: Sofia, Bulgaria

Post by BOT_ev »

Ако става въпрос за C-то и за това, че е основния език в ReactOS то си го пише и във форума.
Виж аз не съм програмист, а и нямам време да участвам в проекта просто се интересувам от самото му начало. Иначе лично на мен комбинацията KDE + Windows подобна ОС никога не ми е харесвала. Иначе ако спазваш GPL можеш да правиш каквото пожелаеш с ядрото, но предполагам че добре го знаеш.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest