EXTERNAL

Moderator: CCTAHEB

Post Reply
forum1
Posts: 59
Joined: Sun Jan 14, 2007 7:43 pm

EXTERNAL

Post by forum1 »

ТУК СЕ ПУБЛИКУВАТ ВЪНШНИ ВЪПРОСИ И ПРОБЛЕМИ, които не засягат пряко проекта.

forum1
Posts: 59
Joined: Sun Jan 14, 2007 7:43 pm

Post by forum1 »

В windows server опеврционна ситема си има NAT конфигурация. Става лесно. В десктоп версиите, като XP, 98 няма такова нещо.
Това не означева, че desktop версиите не го могат. Просто от регистрите трябва да се позволи и да се настрои от команд шела.

Как става, обаче това?

Не искам линукс, защото не подаржа MSDE сървър. Приложенията работят с този сървър, а не с MySQL.


1. Спира се firewall процес сървис.
2. \HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlset\services\tcpip\parameters\IPenableRouter = 1
3. Na sarvara se startira tazi komanda
route add 10.0.0.10(GATEWAY ON CLIENT INTERFEIS. tova e IP adresa na vatreshnata mreja na kartata na sarvara) mask 255.255.255.0 187.178.100.123(IP adresa na interfeisa ot kadeto idva neta)

I tova e hora. Bez ICS sharing

Taka stava li?

tsvetanmail

Post by tsvetanmail »

погледни списъка със разработчиците - под графа junior developer има един куп народ, а за другите нещо липсват желаещи. Интересно ми е дали изобщо някой от екипа знае какво представлява операционната система, та камо ли да си изградят архитектура и да почнат да пишат. Естественно тук ще се намеси някой всезнайко и ще каже "че не виждаш ли че точно за това си търсят project manager", ама все пак да погледнем реално на нещата - никъде не е казано че търсят архитект - или вече го има, или идея си нямат каква му е функцията и преписват неговите дейности на project manager-a.

coki
Posts: 6
Joined: Thu Nov 22, 2007 3:06 am

Post by coki »

Въпрос
Защо смятате че ReactOS ще измести Windows

BOT_ev
Posts: 140
Joined: Fri Nov 26, 2004 11:48 pm
Location: Sofia, Bulgaria

Post by BOT_ev »

Не става въпрос за изместване, а за алтернатива. Нещо не си разбрал.

tsvetanmail

Post by tsvetanmail »

ReactOS® е създадена начисто, напредничава операционна система, свободна и с отворен код, която представлява работна уредба, съвместима с Microsoft Windows® XP. ReactOS се стреми да постигне пълна съвместимост на двоично ниво, както с приложенията, така и с водачите за устройствата, предназначени за операционните системи NT и XP, чрез на подобна архитектура и осигуряване на завършен и равностоен потребителски интерфейс.

ReactOS е най- пълно работещият наличен модел на подобна на Windows® операционна система. Съответно, работещите програмисти ще научат много, като изучават изходният код на ReactOS и дори като участват в разработката на ReactOS.

ReactOS сега и за в бъдеще ще продължава да обединява възможностите на по- новите издания и дори понякога ще предвожда развитието в технологиите на операционните системи.

Накратко, ReactOS се стреми да изпълнява приложенията ви и да използва оборудването ви, като свободна операционна система за всички!

Имайте предвид, че ReactOS 0.3.3 е все още на alpha равнище, което означава, че е с непълни възможности и не се препоръчва за всекидневна употреба.

coki
Posts: 6
Joined: Thu Nov 22, 2007 3:06 am

Post by coki »

Ясно

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest