A ti tapasztalataitok

Moderator: Talley

Post Reply
matee100
Posts: 1
Joined: Sun Nov 25, 2007 12:31 pm
Location: Hungary (Magyarország)
Contact:

A ti tapasztalataitok

Post by matee100 » Wed Jul 09, 2008 11:14 pm

Aki tesztelgette a rendszert, kérem írja le, hogy milyen tapasztalatai voltak...

Én VirtualBox-on próbálgattam... Eléggé elkeserítően...
A telepítés gond nélkül ment, nem volt gond. Első indulás is megvolt. Elkezdtem bekonfigurálni a hálózatot (csak annyi, hogy fix ip címet adok neki a routerhez), ám mikor beállítottam, hiába mentem az OKÉ-ra, a beállítások nem tárolódtak... Ezt vagy 10-szer eljátszottuk, mire mondom, na jó, hagyjuk, megpróbálunk valami mást, hátha a VirtualBox-ban nincs jól beállítva valami. Átállítottam egy másik féle hálózati beállításra. A ReactOS a következő induláskor erre már kérte a drivert... Jólvan, VirtualBox saját .iso-ja betesz, azon van driver... Igen ám, de az a mező, hogy hol keresse a drivert, nem aktív. Nem baj, nem adom fel, bemásolom manuálisan az .inf fájlt, igen ám, de valami miatt nem akaródzott "cd"-ről másolni... Így hát a hálózatról letettem.
Egyenlőre ennyi, ha lesz még más, majd megírom...

Más: a fejlesztőknek szerintem inkább mondjuk félévente kéne kiadniuk verziókat, hogy jobban látszon a különbség két verzió között... Ez mondjuk szubjektív, de én így látom. Olyat nem akarok írni, hogy húzzanak bele, mert lassú, de amúgy tényleg lassú... :D nah, épp most írtam. Szóval azért lehet, hogy lehetne gyorsabb, ha egy kicsit jobban reklámoznák magukat, és talán többen tudnának a projektről, többen beszállnának segíteni fejleszteni... Ha valaki vállalkozna rá, akkor velem együtt létrhozhatnánk egy magyar ismertető oldalt a projektről egy kis reklám képpen, hogy a magyarok is tudjanak az ötletről, és esetleg pár fejlesztő fantáziát lásson benne... Ha valaki segítene, akkor írjon az e-mail címemre egy levelet: matee100@citromail.hu

További szép napot mindenkinek! :D

Szerkesztés: elkezdtem egy honlapot készíteni már. Akit érdekel, látogasson el a http://reactos.extra.hu címre.

hrobi88
Posts: 37
Joined: Sun Sep 27, 2009 12:39 pm
Location: Hungary (Magyarország)
Contact:

Re: A ti tapasztalataitok

Post by hrobi88 » Thu Dec 17, 2009 11:11 am

A 0.3.11-es változat azért már jóval szebben muzsikál, mint az előzőek. :) VirtualBox-on tesztelgetem.
A telepítés simán megy, utána bebootol, egész gyorsra sikeredett eddig.
Aztán igazából a legnagyobb probléma az egésszel, hogy még sajnos mindig sokszor lefagy. Stabilabb kernelt kellene készíteni alá, ez lenne a legfontosabb, a grafikus felület szépítése az elenyésző, ha van egy nagyon stabil rendszer, utána már lehetne szépítgetni, had követelje a gépet. :)
Aztán vannak még elírásos bakik is.
Pl.: Reactos Explorerbe a Súgó két ó val lett írva.
Ha azon belül az explorer gyik-ra kattintok, akkor fehét alapú ablak nyílik, és aztán semmi, bezárhatom, de legalább belehet, haladás.:)
Ugyanez történik, ha szintén az Explorer-be az "Extra Bar"-on a Web-re kattintok...
Ékezetes betűket még mindíg nemtudok írni, de a karaktermappába már vannak.
A programok, amiket lelehet tölteni hozzá a csomagkezelőből, többnyire jól működnek, bár a böngészők nem valami szépen jelenítik meg az oldalakat.
A start menüben, ha keresgél az ember, a lenyíló alrészek egymásra csúsznak, persze ha gyorsan csúsztatom végig az egérmutatót a sorban, dehát akkor is na. :) :idea: Egy ötlet: talán ha a parancsikonok sorai szélesebbek lennének kicsit, akkor megszűnne ez a gond. Még egy ötlet: esetleg valami nagyon minimális várakozási időt betenni, hogy a megnyíló "almenü" kicsit lassabban kapcsoljon. :idea:
Kicsit még küszködik a magyarral a rendszer, de ez is csak kisebb gond.:)
Mindenesetre köszönjük ezt a nagy reményekkel teli projektet a készítőknek, és sok sikert a továbbiakban is, csak így tovább, jó lesz ez. :)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest