Czech keyboard

Moderators: preston, navaraf

User avatar
Black_Fox
Posts: 1584
Joined: Fri Feb 15, 2008 9:44 pm
Location: Czechia

Re: Czech keyboard

Post by Black_Fox »

Pro začátek jsem si zkusil vyrobit QWERTZ klávesnici. Zjistil jsem si, kde se ve zdrojácích vyskytuje kbdcz1.dll, abych tam mohl přidat i tuhle kbdcz.dll (kbdcz2 by byla programátorská). Tady jsou kódy jednotlivých klávesnic i s názvem dll, a kbdcz by musela mít stejné číslo, jaké v Reactu právě okupuje kbdcz1. Přesně ten kód, jaký by měla mít ona, má ale v Reactu dánská klávesnice, a její kód má zase nizozemská (Dutch) :| Pletu dvě věci dohromady nebo jsou některé klávesnice o jednu posunuté?

EDIT: Tak jsem to spletl. Tady je vhodnější odkaz, který navíc řeší můj problém ohledně hivesys*.inf a txtsetup.sif :) Podle něj 00000405 je defaultní česká klávesnice a 00010405 je QWERTY varianta.

EDIT2: Patch pro QWERTZ klávesnici se pomalu rýsuje... Zatím mám toto, což funguje celkem dobře až na to, že po aplikování už nejde psát QWERTY ani po přepnutí klávesnice :mrgreen: Chybu ale nikde nevidím, ještě o víkendu mrknu, jak to řeší slovenská varianta...

Kario
Posts: 89
Joined: Sun Feb 25, 2007 2:48 am
Location: Slovakia
Contact:

Re: Czech keyboard

Post by Kario »

ahoj Black_Fox, nenamahaj sa s pozeranim do slovenskych klavesnic, nakolko viem, ze rovnaky problem je aj tam, a sice, ze nejde prepnut z jednej na druhu klavesnicu, ale ja vidim skor problem v samotnom systeme ros.
nevylucujem ani to, ze nemam pravdu, ale ja som sa to tiez pokusal riesit a neuspel som... :-(
ktovie mozno budes uspesnejsi, ak tak daj vediet, vela stastia ;-)

User avatar
Black_Fox
Posts: 1584
Joined: Fri Feb 15, 2008 9:44 pm
Location: Czechia

Re: Czech keyboard

Post by Black_Fox »

Dík za info, už jsem se na to stihl podívat a zjistit, že je chyba buď u všech nebo někde v jádře. Ani thajská klávesnice se svými 4 variantami nenabídla odlišnosti. Tak to aspoň můžu přidat do bugzilly bez přemýšlení, kde jsem nechal jakou botu :)

User avatar
Black_Fox
Posts: 1584
Joined: Fri Feb 15, 2008 9:44 pm
Location: Czechia

Re: Czech keyboard

Post by Black_Fox »

Trochu jsem vylepšil kbdcz, teď by měly fungovat všechny AltGr kombinace, co fungují na Windowsech, a přidal jsem z us klávesnice tlačítko \| (vedle levého shiftu). Všechno ostatní co jsem hlásil nadále nefunguje :) Ta desetinná čárka mě docela překvapuje, protože vůbec není v tom poli na převod scankódů klávesnice, tak nechápu, jak se může s vypnutým numlockem vypisovat. EDIT: Nejspíš numerický blok funguje pro všechny layouty stejně a tak je někde hardcoded a v layoutu nemusí být.
Patch pro zájemce je tady: http://leteckaposta.cz/463324509
BTW, jak to vypadá s tím přechodem na MS Keyboard Layout Creator? Řekl bych, že by to dost ulehčilo práci :)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest