VIA C7

Moderators: preston, navaraf

Post Reply
MilanMr
Posts: 9
Joined: Mon Apr 14, 2008 8:03 pm

VIA C7

Post by MilanMr »

Mám Everex NC1502, kde je CPU VIA C7.
Při bootování se objevují na displeji patrně soubory na detekce HW a po výpisu je černo, mechanika přestane načítat.
Plánuje ReactOS i podporu VIA C7? Ptám se proto, že tam není zmíněna.

preston
Developer
Posts: 272
Joined: Wed Sep 27, 2006 8:19 pm
Location: Prague, Czech Republic

Post by preston »

Zdravim,
podporovat by mohl, ale je to sazka do loterie.
To, ze se pri bootovani kousne, bude ale asi zpusobeno necim jinym. Pokud mas k dispozici dva pocitace se seriovym portem, propoj je kabelem, na druhem pocitaci pust nejaky terminal (treba Hyperterminal pod Windows) a spust reactos v rezimu debug (v nabidce bootloaderu). Potom by se mel na tom druhym kompu objevit debug vypis, ktery ti (vyvojarum) pomuze zjistit, v cem je problem.

Pokud vladnes anglictinou drobne how-to je na http://www.reactos.org/wiki/index.php/D ... rial_cable .
Jestli se s tim nechces otravovat, tak proste pockej a casem se to snad vyresi samo :) .

MilanMr
Posts: 9
Joined: Mon Apr 14, 2008 8:03 pm

Pockam

Post by MilanMr »

Jelikoz notebook ani muj osobni pocitac jiz nemaji seriovy port, budu cekat a doufat.

Kario
Posts: 89
Joined: Sun Feb 25, 2007 2:48 am
Location: Slovakia
Contact:

Re: VIA C7

Post by Kario »

ahoj, ciernu obrazovka po detekcii hardwaru velmi casto sposobuje napr. SATA disk - moja skusenost.

MilanMr
Posts: 9
Joined: Mon Apr 14, 2008 8:03 pm

Re: VIA C7

Post by MilanMr »

Zajímavé, ale bohužel ověřit nemohu, zda je to fakt tím. ALe SATA disk mám. A daválo by to smysl. Můj disk WDC WD800BEVS-22RST0.

preston
Developer
Posts: 272
Joined: Wed Sep 27, 2006 8:19 pm
Location: Prague, Czech Republic

Re: VIA C7

Post by preston »

můžeš zkusit uniata ovladače, předkompilované bootcd najdeš tady http://rapidshare.com/files/118640545/ReactOS.7z.html

MilanMr
Posts: 9
Joined: Mon Apr 14, 2008 8:03 pm

Re: VIA C7

Post by MilanMr »

Zkusil jsem, 5s to bezi (modre pozadi s nacitanim), tedy nepomohlo to, zase bylo obdobi temna, i tak dik za radu.

preston
Developer
Posts: 272
Joined: Wed Sep 27, 2006 8:19 pm
Location: Prague, Czech Republic

Re: VIA C7

Post by preston »

jeste muzes zkusit ulozit debug log do souboru.. otevri freeldr.ini (root na disku c) a nahrad ho timhle:

[FREELOADER]
DefaultOS=ReactOS_Debug
TimeOut=0

[Display]
TitleText=ReactOS Boot Manager
StatusBarColor=Cyan
StatusBarTextColor=Black
BackdropTextColor=White
BackdropColor=Blue
BackdropFillStyle=Medium
TitleBoxTextColor=White
TitleBoxColor=Red
MessageBoxTextColor=White
MessageBoxColor=Blue
MenuTextColor=Gray
MenuColor=Black
TextColor=Gray
SelectedTextColor=Black
SelectedColor=Gray
ShowTime=No
MenuBox=No
CenterMenu=No
MinimalUI=Yes
TimeText=Seconds until highlighted choice will be started automatically:

[Operating Systems]
ReactOS_Debug="ReactOS (Debug)"

[ReactOS_Debug]
BootType=ReactOS
SystemPath=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\ReactOS
Options=/DEBUG /DEBUGPORT=FILE /SOS

potom by se mel nekde ve slozce ReactOS objevit soubor debug.log s debug vypisem, tak jestli si s tim chces hrat tak sem pak jeho obsah postni

MilanMr
Posts: 9
Joined: Mon Apr 14, 2008 8:03 pm

Re: VIA C7

Post by MilanMr »

Ja ten ReactOS nemam jeste nainstalovany, takze vlozit to tam nevim jak myslis. Ledaze to vlozit nejak do iso souboru.

preston
Developer
Posts: 272
Joined: Wed Sep 27, 2006 8:19 pm
Location: Prague, Czech Republic

Re: VIA C7

Post by preston »

ok v tom pripade treba pomoci UltraIso (demoverze je "free") editovat bootovaci cd -> soubor txtsetup.sif

v sekci SetupData najit DbgOsLoadOptions = "/NOGUIBOOT /DEBUGPORT=COM1" a misto toho dat
DbgOsLoadOptions = "/NOGUIBOOT /DEBUGPORT=FILE"

ulozit iso a zkusit znovu instalaci. to je posledni, co me napada a nevim jestli to funguje :/

MilanMr
Posts: 9
Joined: Mon Apr 14, 2008 8:03 pm

Re: VIA C7

Post by MilanMr »

Spustil jsem UltraISO - nástroje - vztvořit obraz CD - pak sjem dal otevřít - upravil txtsetup.sif a uložil, pak ještě dal CTRL+S. Když dám znovu zobrazit tak se to pořád objevuje jako nezměněný. Jak to změnit?

Pracuji v něm prvně.

Kario
Posts: 89
Joined: Sun Feb 25, 2007 2:48 am
Location: Slovakia
Contact:

Re: VIA C7

Post by Kario »

preston - len tak bokom: mne ani to uniata nebavi pri satadisku, a nemam naladu sa s tym kaslat :-)

Kario
Posts: 89
Joined: Sun Feb 25, 2007 2:48 am
Location: Slovakia
Contact:

Re: VIA C7

Post by Kario »

k tomu SATA HDD ma este napadla taka vec, ze v BIOSe sa da prepinat mod prace sata, tusim ze kompatiblny a nativny alebo tak nejak, a jeden je urceny pre XP cize aj pre ReactOS

MilanMr
Posts: 9
Joined: Mon Apr 14, 2008 8:03 pm

Re: VIA C7

Post by MilanMr »

Můj notebook toto přepnutí v BIOSu nemá. Je to natrdo.

MilanMr
Posts: 9
Joined: Mon Apr 14, 2008 8:03 pm

Re: VIA C7

Post by MilanMr »

Ve verzi 3.8 byl docela velký pokrok, uz to najelo. (Škoda, že nešla klávesnice a touchpad.)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests