kompilace ze zdrojovych kodu

Moderators: preston, navaraf

Post Reply
sgaba
Posts: 12
Joined: Mon Mar 19, 2007 2:57 pm

kompilace ze zdrojovych kodu

Post by sgaba » Thu Mar 27, 2008 8:25 pm

Mám nejlepší zkučenosti s VMware. A to jak na linuxu tak na windows.
Jinak si tak dvakrát do týdne kompiluji build pomocí RosBE.

Black_Fox
Posts: 1584
Joined: Fri Feb 15, 2008 9:44 pm
Location: Czechia

Post by Black_Fox » Fri Mar 28, 2008 4:23 pm

Není se čemu divit, je tak dobrý, že si ho můžou dovolit i prodávat :) Zajímalo by mne, jak dlouho se vám ReactOS kompiluje, mně to na Pentiu M 1,5GHz trvá dvě hodiny.

sgaba
Posts: 12
Joined: Mon Mar 19, 2007 2:57 pm

Kompilaca

Post by sgaba » Sat Mar 29, 2008 3:14 pm

No já samozdřejmě mysim ten VMware (Player) co je zdarma.:)
Jinak je to doopravdy jeden z nejlepších vyzualizátorů.
(Nemá někdo zkušenosti z Microsoft VPC?)

K té kompilaci:)
Jaký zadáváte parametr?
make bootcd?
Také záleží na paměti.
A dále taky de vo to jesi na tom pc dále pracujete a
kompilujete jakobi na pozadí a nebo jenom kompilujete.
No ahlavně. Celej ReactOS je v zdrojovím kodu (svn) rozdrobenej do velkého množství malích souboru.
(Nevíte někdo jak dlouho se kompiluje jádro Linuxu nebo OOo?)

U mě na PentiumM 1.3Gz 256 RAM byla kompilace provedena za 1:34.
A to sem na notebooku nejen kompiloval...
Takže ten čas kolem dvou hodin je scela běžná věc.

turican
Posts: 18
Joined: Thu Jan 10, 2008 11:58 am

Kompilace jadra linuxu a OOo

Post by turican » Mon Mar 31, 2008 8:13 am

Kompilace jadra linuxu je hodne invididualni, protoze zalezi kolik si do jadra pridas modulu(ovladacu). Samotne jadro ma zhruba 10%, zbytek je volitelny.

Krom toho zalezi na stroji, kompilatoru, na velikosi optimalizace, a podobne, ale to jiz plati pro jakoukoli kompilaci.

Uz jsem ho dlouho nekompiloval, ale predpokladam, ze kompilace jadra zabira okolo 10 min.
(stredni pocet modulu, na jednojadre s 2,5 GHz).

Kompilace OO na tomtez stroji okolo 6 hodin(je to skutecna lahudka :).

Black_Fox
Posts: 1584
Joined: Fri Feb 15, 2008 9:44 pm
Location: Czechia

Post by Black_Fox » Mon Mar 31, 2008 5:42 pm

Aha... asi si těch dvou hodinek budu nakonec ještě vážit. No mne by jenom zajímalo, jak to dělají autoři, že je vždycky iso zkompilované, zabalené a uploadnuté do deseti minut? Někde jsem zahlédl zmínku, že stačí "make clean <součást>" a pak se to nebude muset kompilovat celé, ale kde najdu seznam takových možných součástí?
Jinak MS VirtualPC jsem zkoušel, chvilku jsem se dostal i k verzi 2007, když byla tehdy nová. Zkoušel jsem na tom jenom Windows, které (nepříliš překvapivě) fungovaly normálně. Linux jsem tehdy znal jen z doslechu, takže nemůžu říct, jak si poradí se svobodnými operačními systémy :)

preston
Developer
Posts: 272
Joined: Wed Sep 27, 2006 8:19 pm
Location: Prague, Czech Republic

Post by preston » Mon Mar 31, 2008 9:11 pm

upresneni je to "make jmenomodulu_clean".. a jmeno modulu je vetsinou nazev adresare ve kterem se pozadovana soucast nachazi. takze treba
"make ntoskrnl_clean", "make user32_clean" you name it...

sgaba
Posts: 12
Joined: Mon Mar 19, 2007 2:57 pm

Kompilování reactOS

Post by sgaba » Fri Apr 04, 2008 1:03 pm

Možná by stálo za to napsat návod na kompilování v češtině. Například že jde zkompilovat jen určitý modul sem nevěděl. (Ale je to logické.)
Jak například zjistím kdyš updatuju svn v jakých modulech byla provedena změna? :?:

preston
Developer
Posts: 272
Joined: Wed Sep 27, 2006 8:19 pm
Location: Prague, Czech Republic

Re: Kompilování reactOS

Post by preston » Fri Apr 04, 2008 1:13 pm

sgaba wrote:Možná by stálo za to napsat návod na kompilování v češtině. Například že jde zkompilovat jen určitý modul sem nevěděl. (Ale je to logické.)
Jak například zjistím kdyš updatuju svn v jakých modulech byla provedena změna? :?:
uz jsme se nejak odchylili od tematu, ale preci jenom jeste odpovim.
pozna se to nejlip tak, ze das "make"/"make bootcd"/... a rbuild sam prekompiluje vsechny moduly ve kterych doslo ke zmene (pripadne ty, ktere zavisi na nejakem zmenenem modulu).

jinak muzes zkusit nejaky svn GUI (treba tortoise svn) a tam si muzes snadno prochazet logy k celemu repozitari, jednotlivym slozkam nebo konkretnim soubroum. jde to samo i z konzole, ale neni to tak prehledny a barevny :)

pokud bys chtel na toto tema pokracovat, zaloz prosim nove vlakno nebo mi rekni a ja poslednich par prispevku presunu. dik za pochopeni

sgaba
Posts: 12
Joined: Mon Mar 19, 2007 2:57 pm

Založení vlákna a p&#345;esun p&#345;ízp&#283;vk

Post by sgaba » Mon Apr 07, 2008 2:53 pm

to preston

Máš pravdu. Sem se to nehodí. Tak jesi mužeš tak proveď ten přesun. Díky.

Název mužeš dát třeba: "kompilace ze zdrojovích kódů"

preston
Developer
Posts: 272
Joined: Wed Sep 27, 2006 8:19 pm
Location: Prague, Czech Republic

Post by preston » Mon Apr 07, 2008 4:12 pm

vlákno splitnuto z "Lokalizace"

preston
Developer
Posts: 272
Joined: Wed Sep 27, 2006 8:19 pm
Location: Prague, Czech Republic

Post by preston » Mon Apr 07, 2008 4:14 pm

Black_Fox wrote:Aha... asi si těch dvou hodinek budu nakonec ještě vážit. No mne by jenom zajímalo, jak to dělají autoři, že je vždycky iso zkompilované, zabalené a uploadnuté do deseti minut?....
To bude tim, ze buildslave je 2x Xeon 5310 (dual core - celkem tedy 4 jadra) s 8GB DDR2 667 RAM :D

sgaba
Posts: 12
Joined: Mon Mar 19, 2007 2:57 pm

Tortoise svn

Post by sgaba » Mon Apr 07, 2008 5:21 pm

To tortoise svn je super a tady je kněmu návod:

http://merlin.fit.vutbr.cz/wiki/index.p ... ori%C3%A1l
:lol:

sgaba
Posts: 12
Joined: Mon Mar 19, 2007 2:57 pm

Umíte n&#283;kdo p&#345;eložit t&#345;eba jen je

Post by sgaba » Mon Apr 07, 2008 6:18 pm

Chtěl bych si přeložit winemine.
A běhat je pod windows.
Dělám totiž překlad tak nechci kompilovat reactos a testovat to vněm.

preston
Developer
Posts: 272
Joined: Wed Sep 27, 2006 8:19 pm
Location: Prague, Czech Republic

Re: Umíte n&#283;kdo p&#345;eložit t&#345;eba je

Post by preston » Tue Apr 08, 2008 11:55 am

sgaba wrote:Chtěl bych si přeložit winemine.
A běhat je pod windows.
Dělám totiž překlad tak nechci kompilovat reactos a testovat to vněm.
make winemine_clean
make winemine

vystup bude v reactos\output-i386\base\applications\games\winemine

sgaba
Posts: 12
Joined: Mon Mar 19, 2007 2:57 pm

Jo dík.

Post by sgaba » Tue Apr 08, 2008 7:04 pm

Ja to vyřešil tak že sem nechal asi sedum minut běžeb celej překlad a po výpisu že sou miny přeloženy sem to vypnul.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest