Mys - live CD

Moderators: preston, navaraf

Post Reply
n19
Posts: 7
Joined: Tue May 31, 2005 2:51 pm

Mys - live CD

Post by n19 » Tue Jul 24, 2007 11:32 am

:D Live CD nabehne, objavi sa desktop, ale nefuguje MYS
COM, ani USB mys. Nefunguje ani ctrl alt del- vypnutie.
Da sa s tym nieco spravit? Hardware:COMPAQ deskpro 350 Mhz.

matri.x
Posts: 3
Joined: Mon Jul 23, 2007 11:20 pm

Post by matri.x » Tue Jul 24, 2007 11:57 am

jakou máš verzi?

preston
Developer
Posts: 272
Joined: Wed Sep 27, 2006 8:19 pm
Location: Prague, Czech Republic

Post by preston » Tue Jul 24, 2007 12:56 pm

Už to, že LiveCD naběhne, bych považoval za štěstí :) podle toho, že nejde myš bych tipoval, že zkoušíš verzi 0.3.1 nebo starší. Zkus 0.3.3 RC1.

USB stack zatím není hotový, takže na USB myš budeš muset zatím zapomenout. Věci se ale pohnuly k lepšímu, takže podpory USB bychom se měli dočkat v +- následující verzi.

n19
Posts: 7
Joined: Tue May 31, 2005 2:51 pm

verzia

Post by n19 » Tue Jul 24, 2007 1:10 pm

Asi to je 0.3.3 stiahol som odtialto:
http://downloads.sourceforge.net/reacto ... 1-live.zip

n19
Posts: 7
Joined: Tue May 31, 2005 2:51 pm

Cez klavesy

Post by n19 » Tue Jul 24, 2007 1:18 pm

A nepoznam klavesove skratky, takze ROS vlastne neviem bez mysi
ani odskusat.

preston
Developer
Posts: 272
Joined: Wed Sep 27, 2006 8:19 pm
Location: Prague, Czech Republic

Post by preston » Tue Jul 24, 2007 1:26 pm

a nejde myš do COM ani do PS2? nejsem si teď jistý jestli je ke stažení release nebo dbg verze, ale dbg verze používá COM1 pro výpis debug hlášek, takže COM myš pracovat nemusí, ale ps2 myš by měla fungovat.

UPDATE: tak opravud livecd je dbg verze a com1 je obsazen debug výpisem. Takže buď použít ps/2 nebo jiný COM port. Nebo počkat na finální verzi.

n19
Posts: 7
Joined: Tue May 31, 2005 2:51 pm

Funguje

Post by n19 » Tue Jul 24, 2007 2:35 pm

Tak to nakoniec vyriesila PS2 mys, ta funguje. Do menu som sa dostal aj cez klavesu "okno". :)
Naposledy som skusal asi pred rokom, ale teraz to vypada naozaj dobre.
Vsetko funguje, nemrzne, akurat nefunguje turnoff.
Tak teraz neviem aku verziu mam stiahnut na instalovanie na HDD.

preston
Developer
Posts: 272
Joined: Wed Sep 27, 2006 8:19 pm
Location: Prague, Czech Republic

Post by preston » Tue Jul 24, 2007 3:08 pm

No na instalaci na disk bych to zatím neviděl. Zase tolik programů pod reactosem neběží a to nemluvím o absenci tiskovýho subsystému, zvuku, nedokončeném shellu atd atd. Ale snad už zase funguje Unreal Turnament (pod OpenGL), samozřejmě bez zvuku, tak aspoň něco :D .

n19
Posts: 7
Joined: Tue May 31, 2005 2:51 pm

na HD

Post by n19 » Wed Jul 25, 2007 10:33 am

Mno tak som nainstaloval na HD.
Chyby: Pri pokuse cokolvek nainstalovat napr.
XNview sa objavi instalacne okno,
potom uz len cosi hrka s diskom a nakoniec to zatuhne.
Pri pokuse odhlasit sa a prihlasit ako spravca sa
to cele nezmyselne toci na dialogu ze "press ctrl alt del" a to stale dokola.
Neviem, moze to suvisiet s tym ze
na tom disku je aj Windows?

preston
Developer
Posts: 272
Joined: Wed Sep 27, 2006 8:19 pm
Location: Prague, Czech Republic

Post by preston » Wed Jul 25, 2007 10:42 am

ReactOS je stále ve fázi alfa. To znamená, že prostě řada věci nefunguje tak jak má. Mám ověřeno, že není problém s aplikacemi které používají k instalaci NSIS, jak je to u ostatních, nevím.

S tím odhlašováním. Správa uživatelů není zatím implementována, uživatel je při startu automaticky přihlášen jako admin tzn. winlogon zatím nemá žádnou praktickou funkci.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest