Připojení sdileneho síťového disku

Moderators: preston, navaraf

Post Reply
pavelbisik
Posts: 2
Joined: Mon Jan 25, 2016 9:31 am

Připojení sdileneho síťového disku

Post by pavelbisik »

Zdravím,
Mám prosbu nedaří se mi připojit sdílený síťový disk z win serveru, zkoušel jsem i příkazovou řádku (net use) a ani to se nepovedlo. Lze to vůbec?
Děkuji za radu.
Pavel

User avatar
Black_Fox
Posts: 1584
Joined: Fri Feb 15, 2008 9:44 pm
Location: Czechia

Re: Připojení sdileneho síťového disku

Post by Black_Fox »

Zdravím, zatím to ještě není možné. Momentálně pro pre-release 0.4.0 to funguje pro sdílené složky nastavené ve VirtualBoxu - speciální služba je v ReactOSu při startu systému automaticky připojí jako sdílené síťové disky. Ale ta speciální služba tam je právě proto, že ta obecná funkcionalita zatím chybí. Přímo připojovat síťové disky v 0.4.0 nepůjde, ale dočkáme se nejspíš v některém z dalších 0.4.x vydání.

pavelbisik
Posts: 2
Joined: Mon Jan 25, 2016 9:31 am

Re: Připojení sdileneho síťového disku

Post by pavelbisik »

Děkuji za odpověď,
Možná by mi pro začátek stačilo zprovoznění sdílené složky ve VirtualBoxu, potřebuji vyzkoušet provoz aplikace z Win serveru.
Nainstaloval jsem přídavky hosta do Virtualu, ale stejně mi nejde sdílená složka připojit, mám namapovanou složku z Win serveru do Ubuntu (ve fstab se správnými právy), tak aby se připojovala při spuštění disku, bohužel ReactOs ji nevidí.

Jaké by mělo být řešení pro sdílení?

Děkuji Pavel

User avatar
Black_Fox
Posts: 1584
Joined: Fri Feb 15, 2008 9:44 pm
Location: Czechia

Re: Připojení sdileneho síťového disku

Post by Black_Fox »

Vypadá to, že úplně přesně teď se začíná rýsovat první šance pro vyřešení tohoto problému :-)
Čerstvá revize 70670 to jako první nějak rozumně umí. Stačí nastavit VirtualBox, aby přiřadil dané sdílené složce písmeno jednotky a nainstalovat Přídavky pro hosta, zbytek by už prý měl fungovat sám.

EDIT: a r70671 přidává možnost procházet v ReactOSu položky sdílené v síti (třeba ty VirtualBoxové sdílené složky), i když nemají přiřazené písmeno jednotky.

Nezkoušel jsem, ale třeba to zabere.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest