Page 1 of 1

problem s bootovanim livecd

Posted: Mon Nov 21, 2005 11:45 am
by Skywaker
reactos live cd mi ide len pod MS Virtual PC, inac klasicky sa mi zamrzne.
zobrazi len ze neacitava nejake veci ale potom ...

chcem sa hned aj opytat ci je podporovana moja zostava reactosom alebo ci bude do buducna.

EopX Via kt880
256+256 dual chanel
6ch sound
zatial 60gb WD HDD pata
planujem kupu serial ata disku 80gb
dalsia sietovka Realtek 8139
a ostatne v norme. ...

na ReactOS si asi zozeniem nejaky 10gb hardisk lebo chcel by som ho mat na nom.

chcem sa opytat ci sa planuje s freepascalom pod reactos, pretoze daju sa v tom dobre robit aplikacie...


inac co sa tyka lokalizacie predpokldam ze to podroruje *.po subory? alebo nie?


lukas.

free Pascal

Posted: Wed Nov 23, 2005 1:18 pm
by Vesely
Snahou vývojářů je systém, na kterém běží všechny MS windows aplikace, tedy i windowsovský port free Pascalu.

Pro překlad se podívej sem:
http://www.reactos.org/wiki/index.php/T ... troduction
je tam mimojiné napsáno, že překlad probíhá(hlavně) editací rc souborů.

Posted: Sun Jul 30, 2006 12:37 pm
by Skywaker
Takze po dlhom case som vyriesil problem s botovanim live aj bootcd reactosu na mojom pocitaci, moju konfiguraciu uz poznate....

Problem bol v tom, ze ReactOS nepodporuje SATA a ked som SATA radic v Biose vypol tak ReactOS v pohode nabotoval...

Dufam ze tato sprava pomoze tym, ktory maju podobne problemy ....

Este chcem skusit nainstalovat ReactOS na Iomega Zip medium, myslim ze by sa tam mal zmestit ak mate niekto skusenosti dajte vediet.

Inac 0.3.0rc1 verzia ide v pohode ale ja skusam 0.4.0svn verziu ktora je dostupna ako vyvojova vetva a kazdy den su nove obrazy

Posted: Wed Oct 25, 2006 10:29 am
by conta
caf
ja som tez skusal live cd a neslo mi to, vypisalo nejaku chybu
mam nejake hp noteboook
konfig teraz neviem,

Posted: Tue Oct 31, 2006 5:15 pm
by mcgogo
mě běží ReactOS 0.3 na HP Omnibook 6000 je to starší kus P3 1000 Mhz SDRAM 256 MB a IDE HDD.

live cd

Posted: Thu Nov 02, 2006 2:49 pm
by conta
Ako to mam vlastne spustit?
ja som si stiahol iso, napalil ako uz odisovane subory na cd , v biose dal primarny boot na cd, no ono to neslo...vraj nesystemovy disk
bezim na xp
trba este nieco spravit?

Posted: Thu Nov 02, 2006 2:57 pm
by mcgogo
dej třeba v nero vypálit obraz cd nesmíš to ISO rozbalovat je to bootovací obraz. pak pokračuj stejně.

Posted: Fri Nov 03, 2006 10:17 am
by conta
ok
teraz myslis ze na cd bude iba vypaleny iba jeden subor livecd.iso ?

Posted: Fri Nov 03, 2006 10:32 am
by mcgogo
nebude tam vypalenej iba jeden soubor ty musíš v tom svém vypalovacím softu otevřít ten ISO soubor ve kterém je uložen přesný obraz toho budoucího bootovacího disku včetně informací o tom zaváděcím sektoru. Pak ho vypálit. Třeba v neru, dáš nahoře v menu klasicky open file (otevřít soubor) najdeš si tam ten soubor co jsi stáhl a pak na tebe rovnou vyskočí okno vypálit a dáš mu to vypálit a to je vše. Pak si v Biosu nastavíš bootování s cd a nabootuješ do insatalace. Teda v tom případě že budeš mít štěstí. ReactOS je totiž pořád jeno Alpha verze a není určená pro denní užívání, zatím se doporučuje ho testovat spíše v nějakém emulátoru. Ale na skutečném hardwaru jede taky (ovšem jak na kterém :D )

Posted: Fri Nov 03, 2006 3:26 pm
by conta
no tak som to spravil... (presnejsie: urobil som z toho virtualne cd cez deamona a potom ho napalil na cd klasicke)
no neslo to, vraj nesystemovy disk...
asi vyskusam ten emulator...
dik za help

Posted: Sun Nov 05, 2006 11:05 pm
by mcgogo
No jenže to je pravě ten problem pokud si opět vypalil pouze ty soubory. Tak ti to nepůjde. jde o to že v tom ISO souboru je uložená ty informace o tom boot sektoru toho CD musíš to udělat přesně podle toho jak jsem ti psal. Jinak na to CD prostě nedostaneš tu informaci o tom jak to má nabootovat. Jo a ještě jedna věc. A to jsem si uvědomil až teď a nejsem si tím úplně jist. Pokud nepálíš poslední SVN ale pálíš tu verzi co je v downloadu tak ta myslím jako LIVE CD nějak moc nefunguje :-) zkus stáhnout SVN. LE nevím to jistě něco takovéo jsem četl někde v anglické části fóra.

Posted: Mon Nov 06, 2006 12:52 pm
by conta
mas pravdu...
uz to ide