[Internet] transfer danych a ruch mysza

Moderators: niski, Saibamen

Post Reply
benek
Posts: 69
Joined: Sun Oct 11, 2009 12:06 pm
Location: Poland, Łódź

[Internet] transfer danych a ruch mysza

Post by benek »

ten problem jest stary jak swiat i dotyczy tylko przegladarki. Transfer danych w firefoxie odbywa sie tylko w momencie gdy kursor myszy jest w ruchu. Gdy jest bez ruchu wtedy wszsytko jest wstrzymywane. Sprawa dotyczy VMWare i VirtualBox-a. Mozna by w sumie to zlatwic bo dosyc dokuczliwe. Co dziwne w przypadku pobierania programu z Application Managera nie ma takiego problemu. :roll:
Haos
Test Team
Posts: 2954
Joined: Thu Mar 22, 2007 5:42 am
Contact:

Re: [Internet] transfer danych a ruch mysza

Post by Haos »

Niestety, ten problem wciaz wisi. Jest gleboko zakopany w Win32. Jesli nie masz czasu ruszac mysza, odpal taskmgr.exe, ustaw go na zakladce z wykresami uzycia procka i samo powinno dalej odswiezac transfer.
benek
Posts: 69
Joined: Sun Oct 11, 2009 12:06 pm
Location: Poland, Łódź

Re: [Internet] transfer danych a ruch mysza

Post by benek »

dzieki. rzeczywiscie pomaga. zastanawia mnie caly czas ten fakt, ze w AM dziala a poza nim juz takie krzaki. to wyglada tak jakby win32 w user mode byl polaczony z kernelem. ale dlaczego akurat przegladarki? przeciez AM tez jest odpalany tak samo :roll: trzeba bedzie poczekac troche na to bo ta sprawa ciagnie sie odkad sledze projekt, czyli ok 2 lat i nadal nie jest zrobione, wiec chyba nie jest to takie proste. Ale w tym momencie nie jest to najwazniejsze. Moim zdaniem najwazniejszy na dzien dzisiejszy jest Memory Manager i tutaj uwaga powinna byc maksymalnie zwrocona. Bez dobrego MM-a nie ma co marzyc o stabilnosci, a jak wiadomo w ROS-ie tego na gwalt potrzeba. Czasami pofantazjuje sobie i pomysle jak juz to bedzie wygladalo finalnie. Najwazniejsze zeby byl szybki i niezawodny, tak jak XP. i do tego ladny. mogly by byc dwa style podstawowe. jeden wygladajacy tradycyjnie jak windows, a drugi jak np. gnome. Ojjjjj rozmarzylem sie :lol: :lol: :lol: :lol:
benek
Posts: 69
Joined: Sun Oct 11, 2009 12:06 pm
Location: Poland, Łódź

Re: [Internet] transfer danych a ruch mysza

Post by benek »

problem rozwiazany, jak na razie w nocnym 47288-dbg. mam nadzieje ze bedzie w dalszych wersjach. dzisiaj przypomnialem sobie o tym i postanowilem sprawdzic. mozliwe ze juz wczesniej bylo gotowe. Przy okazji chcialbym podziekowac naszym tlumaczom, ze odwalaja kawal dobrej roboty przy tlumaczeniu newsletterow 8-) przyjemnie jest sobie poczytac w wolnej chwili. Mam tez prosbe, jakby dalo rade przetlumaczyc wczesniejsze do konca to by bylo super. pozdrawiam
SuperDog
Translation Team
Posts: 124
Joined: Tue Mar 04, 2008 2:52 am

Re: [Internet] transfer danych a ruch mysza

Post by SuperDog »

Przy okazji chcialbym podziekowac naszym tlumaczom, ze odwalaja kawal dobrej roboty przy tlumaczeniu newsletterow
Dziękuję bardzo w imieniu swoim i chłopaków. Bardzo miło coś takiego usłyszeć.

Starsze biuletyny tłumaczone będą w miarę możliwości.
Haos
Test Team
Posts: 2954
Joined: Thu Mar 22, 2007 5:42 am
Contact:

Re: [Internet] transfer danych a ruch mysza

Post by Haos »

Tym bardziej cieszy nas ze ktos to czyta:>
sirsimon
Posts: 11
Joined: Sat Apr 24, 2010 8:04 am

Re: [Internet] transfer danych a ruch mysza

Post by sirsimon »

No jasne, że czyta :)
Haos
Test Team
Posts: 2954
Joined: Thu Mar 22, 2007 5:42 am
Contact:

Re: [Internet] transfer danych a ruch mysza

Post by Haos »

Apropo tematu, ten blad zostal juz naprawiony. Co wiecej, Opera 9.6x dziala w obecnych czolowych rewizjach bardzo dobrze.
M3Ks
Posts: 2
Joined: Sun Aug 16, 2009 9:00 pm

Re: [Internet] transfer danych a ruch mysza

Post by M3Ks »

Ja pobrałem wczoraj nocne wydanie i znowu jest ten błąd
benek
Posts: 69
Joined: Sun Oct 11, 2009 12:06 pm
Location: Poland, Łódź

Re: [Internet] transfer danych a ruch mysza

Post by benek »

nie sprawdzalem ostatnio nocnych ale skoro tak jest to widocznie wzieli sie za ten problem powaznie. To co zrobili dotychczas nie bylo zbyt dobrym rozwiazaniem. :roll: Haos podal dobry sposob na to jak z tym "żyć", przeczytaj wyzej.
Haos
Test Team
Posts: 2954
Joined: Thu Mar 22, 2007 5:42 am
Contact:

Re: [Internet] transfer danych a ruch mysza

Post by Haos »

Nie, tego bledu juz nie ma. Moze ci sie wydawac ze ruch mysza ma wplyw na transfer, ale tak na prawde wciaz przegladarka potrafi sie losowo przywiesic i zaczac dzialac znow po jakims czasie.
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest