[Internet] transfer danych a ruch mysza
[Internet] transfer danych a ruch mysza
ten problem jest stary jak swiat i dotyczy tylko przegladarki. Transfer danych w firefoxie odbywa sie tylko w momencie gdy kursor myszy jest w ruchu. Gdy jest bez ruchu wtedy wszsytko jest wstrzymywane. Sprawa dotyczy VMWare i VirtualBox-a. Mozna by w sumie to zlatwic bo dosyc dokuczliwe. Co dziwne w przypadku pobierania programu z Application Managera nie ma takiego problemu. 

Re: [Internet] transfer danych a ruch mysza
Niestety, ten problem wciaz wisi. Jest gleboko zakopany w Win32. Jesli nie masz czasu ruszac mysza, odpal taskmgr.exe, ustaw go na zakladce z wykresami uzycia procka i samo powinno dalej odswiezac transfer.
dzieki. rzeczywiscie pomaga. zastanawia mnie caly czas ten fakt, ze w AM dziala a poza nim juz takie krzaki. to wyglada tak jakby win32 w user mode byl polaczony z kernelem. ale dlaczego akurat przegladarki? przeciez AM tez jest odpalany tak samo
trzeba bedzie poczekac troche na to bo ta sprawa ciagnie sie odkad sledze projekt, czyli ok 2 lat i nadal nie jest zrobione, wiec chyba nie jest to takie proste. Ale w tym momencie nie jest to najwazniejsze. Moim zdaniem najwazniejszy na dzien dzisiejszy jest Memory Manager i tutaj uwaga powinna byc maksymalnie zwrocona. Bez dobrego MM-a nie ma co marzyc o stabilnosci, a jak wiadomo w ROS-ie tego na gwalt potrzeba. Czasami pofantazjuje sobie i pomysle jak juz to bedzie wygladalo finalnie. Najwazniejsze zeby byl szybki i niezawodny, tak jak XP. i do tego ladny. mogly by byc dwa style podstawowe. jeden wygladajacy tradycyjnie jak windows, a drugi jak np. gnome. Ojjjjj rozmarzylem sie

problem rozwiazany, jak na razie w nocnym 47288-dbg. mam nadzieje ze bedzie w dalszych wersjach. dzisiaj przypomnialem sobie o tym i postanowilem sprawdzic. mozliwe ze juz wczesniej bylo gotowe. Przy okazji chcialbym podziekowac naszym tlumaczom, ze odwalaja kawal dobrej roboty przy tlumaczeniu newsletterow
przyjemnie jest sobie poczytac w wolnej chwili. Mam tez prosbe, jakby dalo rade przetlumaczyc wczesniejsze do konca to by bylo super. pozdrawiam

Dziękuję bardzo w imieniu swoim i chłopaków. Bardzo miło coś takiego usłyszeć.Przy okazji chcialbym podziekowac naszym tlumaczom, ze odwalaja kawal dobrej roboty przy tlumaczeniu newsletterow
Starsze biuletyny tłumaczone będą w miarę możliwości.
Tym bardziej cieszy nas ze ktos to czyta:>
No jasne, że czyta 

Apropo tematu, ten blad zostal juz naprawiony. Co wiecej, Opera 9.6x dziala w obecnych czolowych rewizjach bardzo dobrze.
Ja pobrałem wczoraj nocne wydanie i znowu jest ten błąd
nie sprawdzalem ostatnio nocnych ale skoro tak jest to widocznie wzieli sie za ten problem powaznie. To co zrobili dotychczas nie bylo zbyt dobrym rozwiazaniem.
Haos podal dobry sposob na to jak z tym "żyć", przeczytaj wyzej.

Nie, tego bledu juz nie ma. Moze ci sie wydawac ze ruch mysza ma wplyw na transfer, ale tak na prawde wciaz przegladarka potrafi sie losowo przywiesic i zaczac dzialac znow po jakims czasie.