Page 6 of 16

Posted: Tue Mar 14, 2006 10:31 am
by Sowiak
To czy będzie iso czy utf to mało ważne utf zapewnia tylko że strona może być we wszystkich językach świata co przy iso jest niemozliwe, jedynym błędem jaki jest w kodowaniu to cudzysłów

Jak pisałem:
Zmieńcie tą linijke:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset="utf-8">
na taką:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">

Posted: Tue Mar 14, 2006 6:05 pm
by mily
Strona jest PL.
Jak pisalem powinno byc ISO.

Nawet jesli tworzona jest wersja wielojezyczna strony to wypadaloby uzyc ISO. Wielojezyczna nie jest robiona w HTMLu, bo sie chyba nie da?
A w PHP zawsze mozna zrobic.

Dla chcacego nic trudnego.

Posted: Wed Mar 15, 2006 8:06 pm
by Mernest
Translatorzy nie mają dostępu do całego kodu strony (niestety) tylko do samej treści.

Posted: Tue Mar 21, 2006 11:26 pm
by kaczor
zapisz sie do tłumaczenia i popraw ;-)

Posted: Wed Mar 22, 2006 6:47 pm
by zebasoftis
no no widze że tłumaczenie ruszyło pełną parą :)

Posted: Wed Mar 22, 2006 6:55 pm
by mily
Ja tez szukam ludzi do tlumaczenia site'u ;).

Moze sa jacys chetni? :P

Posted: Wed Mar 22, 2006 10:16 pm
by kaczor
wlasnie to robimy ... pierw przetlumaczny ta strone .. .reactos.pl ... kupilem ta domenke i podpiołem pod ta stronke po polsku ... do roboty, jesli bedzie ladnie przetlumacozna to sie potem wezme za calkowicie odrebny polski projekt ale nie ma co puki ta nie bedzie spolszczona.

hmmm tlumaczenie reactos.org

Posted: Thu Mar 23, 2006 8:55 am
by kaczor
dodałem FAQ i "What i s ReactOS?" ... ale ich nie wyświetla stronka ... co jest?

Posted: Fri Mar 24, 2006 11:19 am
by Viod
Napisales do Frika ? Moze znowu cos grzebie ;]

Posted: Fri Mar 24, 2006 2:55 pm
by kaczor
oki, pojawia sie po kilkunastu godzinach ... ;-)

Posted: Tue Mar 28, 2006 1:43 pm
by kokodin
wypadało by spolszczyć strone logowania lub zrobić przekierowanie do engliskiej aby pozbyś się "error 304"

Posted: Sat Apr 01, 2006 9:36 am
by kaczor
zajmę sie tym ... :-)

PS jak qrna zrobić "ź" bo nie moge ... UTF-8 nie działa

Posted: Sat Apr 01, 2006 10:59 am
by kokodin
proponuje wstawić gifa png albo ikone :D będzie najprościej i każda przeglądarka (oprócz tekstowych) to wyświetli a tak wogule to czy nie działa normalnie wstawione jak na forum?

Posted: Sat Apr 01, 2006 5:52 pm
by Viod
Nie , takie rozwiazanie jest za bardzo chalupnicze ;) Kaczor moze to cos u ciebie w maszynie .

Posted: Sat Apr 01, 2006 7:02 pm
by kokodin
jeżeli utf-8 to to o czym myśle (czyli unicode) to nie powinno być żadnych problemów. jak ci to wyświetla jako kwadrat :?: czy jakąś inną litere :?: alt+x i powinno wszędzie być ź gdzie trzeba chyba ze twoja przeglądarka olewa kodowanie

(tak z innej beczki to jest w html czy w xhtml :?: )
________________________________________________
możliwe jest również inne zjawisko brak liter w czcionce
może wybrana jest konkretna czcionka bez znaków regionalnych
(w reactos-ie też nie występują niektóre znaki)