Polska wersja językowa ReactOS

Moderators: niski, Saibamen

Post Reply
Sowiak
Posts: 2
Joined: Sat Feb 25, 2006 10:49 am

Post by Sowiak »

To czy będzie iso czy utf to mało ważne utf zapewnia tylko że strona może być we wszystkich językach świata co przy iso jest niemozliwe, jedynym błędem jaki jest w kodowaniu to cudzysłów

Jak pisałem:
Zmieńcie tą linijke:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset="utf-8">
na taką:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">

mily
Posts: 106
Joined: Tue Dec 21, 2004 4:35 pm
Contact:

Post by mily »

Strona jest PL.
Jak pisalem powinno byc ISO.

Nawet jesli tworzona jest wersja wielojezyczna strony to wypadaloby uzyc ISO. Wielojezyczna nie jest robiona w HTMLu, bo sie chyba nie da?
A w PHP zawsze mozna zrobic.

Dla chcacego nic trudnego.

Mernest
Posts: 8
Joined: Sun Jan 22, 2006 11:29 pm
Location: Poland, Gdansk (Danzig)

Post by Mernest »

Translatorzy nie mają dostępu do całego kodu strony (niestety) tylko do samej treści.

kaczor
Posts: 44
Joined: Tue Nov 22, 2005 3:54 pm

Post by kaczor »

zapisz sie do tłumaczenia i popraw ;-)

zebasoftis
Posts: 9
Joined: Thu Sep 29, 2005 3:00 pm
Location: Poland

Post by zebasoftis »

no no widze że tłumaczenie ruszyło pełną parą :)

mily
Posts: 106
Joined: Tue Dec 21, 2004 4:35 pm
Contact:

Post by mily »

Ja tez szukam ludzi do tlumaczenia site'u ;).

Moze sa jacys chetni? :P

kaczor
Posts: 44
Joined: Tue Nov 22, 2005 3:54 pm

Post by kaczor »

wlasnie to robimy ... pierw przetlumaczny ta strone .. .reactos.pl ... kupilem ta domenke i podpiołem pod ta stronke po polsku ... do roboty, jesli bedzie ladnie przetlumacozna to sie potem wezme za calkowicie odrebny polski projekt ale nie ma co puki ta nie bedzie spolszczona.

kaczor
Posts: 44
Joined: Tue Nov 22, 2005 3:54 pm

hmmm tlumaczenie reactos.org

Post by kaczor »

dodałem FAQ i "What i s ReactOS?" ... ale ich nie wyświetla stronka ... co jest?

Viod
Posts: 102
Joined: Mon Dec 27, 2004 12:29 am

Post by Viod »

Napisales do Frika ? Moze znowu cos grzebie ;]
:D

kaczor
Posts: 44
Joined: Tue Nov 22, 2005 3:54 pm

Post by kaczor »

oki, pojawia sie po kilkunastu godzinach ... ;-)

kokodin
Posts: 175
Joined: Tue Nov 29, 2005 7:19 pm

Post by kokodin »

wypadało by spolszczyć strone logowania lub zrobić przekierowanie do engliskiej aby pozbyś się "error 304"

kaczor
Posts: 44
Joined: Tue Nov 22, 2005 3:54 pm

Post by kaczor »

zajmę sie tym ... :-)

PS jak qrna zrobić "ź" bo nie moge ... UTF-8 nie działa

kokodin
Posts: 175
Joined: Tue Nov 29, 2005 7:19 pm

Post by kokodin »

proponuje wstawić gifa png albo ikone :D będzie najprościej i każda przeglądarka (oprócz tekstowych) to wyświetli a tak wogule to czy nie działa normalnie wstawione jak na forum?

Viod
Posts: 102
Joined: Mon Dec 27, 2004 12:29 am

Post by Viod »

Nie , takie rozwiazanie jest za bardzo chalupnicze ;) Kaczor moze to cos u ciebie w maszynie .
:D

kokodin
Posts: 175
Joined: Tue Nov 29, 2005 7:19 pm

Post by kokodin »

jeżeli utf-8 to to o czym myśle (czyli unicode) to nie powinno być żadnych problemów. jak ci to wyświetla jako kwadrat :?: czy jakąś inną litere :?: alt+x i powinno wszędzie być ź gdzie trzeba chyba ze twoja przeglądarka olewa kodowanie

(tak z innej beczki to jest w html czy w xhtml :?: )
________________________________________________
możliwe jest również inne zjawisko brak liter w czcionce
może wybrana jest konkretna czcionka bez znaków regionalnych
(w reactos-ie też nie występują niektóre znaki)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest