Problem

Moderators: niski, Saibamen

smolek
Posts: 22
Joined: Mon Feb 18, 2008 10:44 pm

Post by smolek » Wed Feb 27, 2008 7:33 am

Mi też już się udało przebyć przez bluescrenny ale nic po za tym po restarcie wybieram reactos z listy i zazwyczaj koniec potem to tylko pustka i nicość na ekranie. Tylko raz pokazał mi się znak ros-a. Ale potem był znowu dead :/

Haos
Test Team
Posts: 2954
Joined: Thu Mar 22, 2007 5:42 am
Contact:

Post by Haos » Wed Feb 27, 2008 9:50 am


smolek
Posts: 22
Joined: Mon Feb 18, 2008 10:44 pm

Post by smolek » Wed Feb 27, 2008 11:18 am

yyyy... :/ przecież jesteśmy w tym temacie tylko na 2 stronie......

$]-[iR{}N
Posts: 4
Joined: Tue Feb 26, 2008 2:01 am

Post by $]-[iR{}N » Wed Feb 27, 2008 12:00 pm

Mi to się udało nawet raz go odpalić ;]
Zerknołem jak wygląda i po restarcie już kaplica :/
A pozatym żeby go zainstalować musiałem pozmieniać całkowicie partycje :/
Początkowo miałem ustawione ~500MB od pierwszego sektora i ~4000MB na końcu, zostawało ~400MB pomiędzy partycjami bo twardziel w tym miejscu jest mocno uszkodzony... Niestety przy takim ustawieniu instalator nie mógł zainstalować programu ładującego do MBR i chciał dyskietke z której nie był w stanie skożystać :/
Musiałem na dysku zrobić jedną partycje i wtedy dopiero się zainstalował program ładujący ;]
Puźniej załączył się system poustawiało się co czeba było i restart...
Pierwsze uruchomienie systemu, chwila oględzin i próba ponownego uruchomienia, ale bez skutku... Zaraz po ekranie ładowania system usypia i nie pozostaje nic prócz restartu...
Z tego zerknięcia na system widze, że niestety dłuuuga droga jeszcze do bety, ale jestem dobrej myśli i jak tylko kupie ten kabel "null modem" to zaraz zrobię logi tego co się tam dzieje ;)

Pisarz
Posts: 375
Joined: Sat May 12, 2007 9:29 am

Post by Pisarz » Sat Mar 22, 2008 11:22 am

Witam! Dziwie się, że ReactOS na moim sprzęcie (Celeron 800mhz, 224mb RAM, HDD 40gb, karta GeForce FX5500 i zintegrowana dźwiękówka) śmiga, a na kompie mojej siostry zwisa na Boot screenie. Wersja ROS'a to jakaś 0.2.9 Live CD. Kabla null modem nie mam ale mam kabel Ethernet, który działa tylko ze strony kompa mojej siostry (chyba coś z wtyczkami) więc nie mogę dać logów debug.

smolek
Posts: 22
Joined: Mon Feb 18, 2008 10:44 pm

Post by smolek » Tue Apr 01, 2008 8:35 pm

Pisarz wrote:Witam! Dziwie się, że ReactOS na moim sprzęcie (Celeron 800mhz, 224mb RAM, HDD 40gb, karta GeForce FX5500 i zintegrowana dźwiękówka) śmiga, a na kompie mojej siostry zwisa na Boot screenie. Wersja ROS'a to jakaś 0.2.9 Live CD. Kabla null modem nie mam ale mam kabel Ethernet, który działa tylko ze strony kompa mojej siostry (chyba coś z wtyczkami) więc nie mogę dać logów debug.
yyy....to można polecieć kablem Ethernet zamiast nul modem?

Haos
Test Team
Posts: 2954
Joined: Thu Mar 22, 2007 5:42 am
Contact:

Post by Haos » Tue Apr 01, 2008 8:39 pm

Nie mozna. Debug dziala tylko po null modem.

Locked

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest