Is arwinss actually in the truck builds now?

Here you can discuss ReactOS related topics.

Moderator: Moderator Team

oldman
Posts: 1072
Joined: Sun Dec 20, 2009 1:23 pm

Is arwinss actually in the truck builds now?

Post by oldman » Fri Jan 22, 2010 2:14 pm

Is arwinss actually in the truck builds now?
Because I downloaded rev 45183 yesterday and I do not see any difference from a revision from last week.
I am looking forward to testing some apps in a build with arwinss in.

SuperDog
Translation Team
Posts: 124
Joined: Tue Mar 04, 2008 2:52 am

Re: Is arwinss actually in the truck builds now?

Post by SuperDog » Fri Jan 22, 2010 2:31 pm

No.

vicmarcal
Test Team
Posts: 2732
Joined: Mon Jul 07, 2008 12:35 pm

Re: Is arwinss actually in the truck builds now?

Post by vicmarcal » Fri Jan 22, 2010 3:09 pm

To test Arwinss, you have to follow our Wiki instructions.But that means to compile it(having RosBE installed). Currently Arwinss is not in trunk,so any ISO you can download is not Arwinss-ed.
And it´s not planned to be included soon,until it shows its potential beneficts.There are a couple of bugs to solve first.
Image

hto
Developer
Posts: 2193
Joined: Sun Oct 01, 2006 3:43 pm

Post by hto » Fri Jan 22, 2010 4:49 pm

Here are arwinss modules, given by gabrielilardi. Use with revisions before 45000.

I think that arwinss should be included in trunk.

fireball
Developer
Posts: 358
Joined: Tue Nov 30, 2004 10:40 pm
Location: Moscow, Russia
Contact:

Re: Is arwinss actually in the truck builds now?

Post by fireball » Fri Jan 22, 2010 5:19 pm

I have synced up arwinss branch to 44999, so that you can build it "makex bootcd" and have arwinss iso built up right away,
Aleksey Bragin,
ReactOS Project Lead

oldman
Posts: 1072
Joined: Sun Dec 20, 2009 1:23 pm

Re: Is arwinss actually in the truck builds now?

Post by oldman » Fri Jan 22, 2010 6:23 pm

Sorry, I need more instructions.
Where do I go and is it built on the reactos server.
I have very little experience in compiling.

Thanks for all the help.

gabrielilardi
Moderator Team
Posts: 873
Joined: Sat Sep 02, 2006 1:30 am
Location: Italy

Re: Is arwinss actually in the truck builds now?

Post by gabrielilardi » Fri Jan 22, 2010 6:55 pm

oldman wrote:Sorry, I need more instructions.
Where do I go and is it built on the reactos server.
I have very little experience in compiling.

Thanks for all the help.
Here you have the latest iso for Arwinss.

Bear in mind that this is just to fulfill the general curiosity, Arwinss is not ready yet for real use, what you see is what you get. So please avoid filing bug reports, etc.

Pesho
Posts: 209
Joined: Mon Dec 10, 2007 1:16 pm

Re: Is arwinss actually in the truck builds now?

Post by Pesho » Fri Jan 22, 2010 10:09 pm

Thanks for the ISO! I get "CMP_WaitNoPendingInstallEvents() failed! Rebooting now..." during the "installing devices" phase though, so i guess i'll wait a bit before it gets more stable. I did try that on real hardware though! ;)

dark
Posts: 275
Joined: Wed Apr 06, 2005 9:40 pm

Re: Is arwinss actually in the truck builds now?

Post by dark » Sat Jan 23, 2010 3:02 am

Pesho wrote:Thanks for the ISO! I get "CMP_WaitNoPendingInstallEvents() failed! Rebooting now..." during the "installing devices" phase though, so i guess i'll wait a bit before it gets more stable. I did try that on real hardware though! ;)
You need to give us information on your emulator and its settings, it works fine for me in virtual box with USB disabled.

unxed
Posts: 220
Joined: Mon Aug 28, 2006 11:11 pm
Contact:

Re: Is arwinss actually in the truck builds now?

Post by unxed » Sat Jan 23, 2010 7:52 am

gabrielilardi wrote:
oldman wrote:Sorry, I need more instructions.
Where do I go and is it built on the reactos server.
I have very little experience in compiling.

Thanks for all the help.
Here you have the latest iso for Arwinss.

Bear in mind that this is just to fulfill the general curiosity, Arwinss is not ready yet for real use, what you see is what you get. So please avoid filing bug reports, etc.
The same version preinstalled in QEMU:
http://2g0.ru/files/ROS_45199_ARWINSS.7z

Boots as usual. There are some [re]drawing issues, shutdown only works from the command line (shutdown -r), but finnaly applications loads and runs quite well.

UPD: Avoid minimizing applications! You may expirience problems maximizing them back again.

Pesho
Posts: 209
Joined: Mon Dec 10, 2007 1:16 pm

Re: Is arwinss actually in the truck builds now?

Post by Pesho » Sat Jan 23, 2010 11:49 am

dark wrote:You need to give us information on your emulator and its settings, it works fine for me in virtual box with USB disabled.
I said i was using real hardware ;) It boots okay on QEMU. I checked to see if Blender ran on it and it gives "memory could not be "read" " errors instead of freezing, however WINE gives the same thing sometimes, so it might be a step in the right direction.

oldman
Posts: 1072
Joined: Sun Dec 20, 2009 1:23 pm

Re: Is arwinss actually in the truck builds now?

Post by oldman » Sat Jan 23, 2010 1:26 pm

Thank you very much gabrielilardi for the iso, I will be testing it on real hardware, so I hope that I don't run into the same problems as Pesho.

RaptorEmperor
Posts: 247
Joined: Mon Jun 26, 2006 12:04 pm
Location: Baltimore, Maryland, United States

Re: Is arwinss actually in the truck builds now?

Post by RaptorEmperor » Sun Jan 24, 2010 6:42 am

Gabrielilardi, you are awesome for putting up an ISO of Arwinss. However, I'm getting the same error message as Pesho. After the initial installation, ReactOS restarts and says "Installing devices"> Then I get a miscolored message box stating "CMP_WaitNoPendingInstallEvents() failed! Rebooting now."

I'm using VirtualBox. Disabling or enabling USB seems to do nothing for me. HyperTerminal tells me this:

(n(ntoskrnl\kd\kdio.c:297) -----------------------------------------------------

(ntoskrnl\kd\kdio.c:298) ReactOS 0.4-SVN (Build 20100122-r45199)
(ntoskrnl\ksk(0)partition(1) \ multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1) \ReactOS\
WARNING: HalStopProfileInterrupt at hal\halx86\generic\profil.c:24 is UNIMPLEME
NTED!
(ARM³::INIT:1067) Untested path
(ntoskrnl\mm\mminit.c:289) 0x80000000 - 0x81000000 Boot Loaded Imag
e
(ntoskrnl\mm\mminit.c:293) 0x81000000 - 0x87400000 Paged Pool
(ntoskrnl\mm\mminit.c:297) 0xB0000000 - 0xB0600000 PFN Database
(ntoskrnl\mm\mminit.c:301) 0xB0600000 - 0xB2618000 ARM³ Non Paged
Pool
(ntoskrnl\mm\mminit.c:305) 0xBC000000 - 0xBD000000 System View Spac
e
(ntoskrnl\mm\mminit.c:309) 0xBD000000 - 0xC0000000 Session Space
(ntoskrnl\mm\mminit.c:312) 0xC0000000 - 0xC0300000 Page Tables
(ntoskrnl\mm\mminit.c:315) 0xC0300000 - 0xC04 0xE1000000 - 0xEC40
0000 ARM³ Paged Pool
(ntoskrnl\mm\mminit.c:325) 0xEC400000 - 0xF1BF8000 System PTE Space

(ntoskrnl\mm\mminit.c:328) 0xF1BF8000 - 0xFFBE0000 Non Paged Pool E
xpansion PTE Space
(ntoskrnl\ke\i386\kiinit.c:43) Large Page support detected but not yet taken adv
antage of
(ntoskrnl\ke\i386\patpge.c:62) PAT support detected but not yet taken advantage
of
(ntoskrnl\ke\i386\mtrr.c:24) MTRR support detected but not yet taken advantage o
f
PC Compatible Eisa/Isa HAL has been initialized
WARNING: IoReportResourceUsage at ntoskrnl\io\iomgr\iorsrce.c:700 is UNIMPLEMEN
TED!
WARNING: IoReportResourceUsage at ntoskrnl\io\iomgr\iorsrce.c:700 is UNIMPLEMEN
TED!
(ntoskrnl\io\iomgr\driver.c:1391) '\Driver\BUSLOGIC' initialization failed, stat
us (0xc00000c0)
wood_uhci: Entering DriverEntry(), RegistryPath=
\Registry\Machine\System\CurrentControlSet\Services\usbdriver
ehci_alloc(): reg_path=0xf1bd59dc,
ehci_alloc(): PCIBus=0x5, bus=0x0, bus_addr=0x58
ehci_alloc(): slot_num=0xb, &res_list=0xb23525cc
ehci_alloc(): adapter=0xb23535a8
ehci_alloc(): about to assign slot res
ehci_alloc(): address space=0x0
, reg_base=0xf0805000
ehci_alloc(): the int=0x3b
uhci_alloc(): reg_path=F1BD59DC,
uhci_alloc(): PCIBus=0x5, bus=0x0, bus_addr=0x30
uhci_alloc(): slot_num=0x6, &res_list=B234A9F4
uhci_alloc(): about to assign slot res
uhci_alloc(): address space=0x1
, reg_base=0x0
uhci_alloc(): the int=0x35
uhci_start(): current uhci status=0xffff
uhci_start(): set bus 0 data at slot 0x6
(ntoskrnl\io\iomgr\file.c:420) Using IopParseDevice() hack. Requested invalid at
tributes: 1
(ntoskrnl\vdm\vdmmain.c:26) VME support detected but not yet taken advantage of
(subsystems\win32\win32k\main\init.c:277) Win32k initialization: DO F1B1CC78, Re
gPath <NULL>
(subsystems\win32\win32k\eng\engsurf.c:337) flHooks: 0x0
fixme:(dll\win32\user32\legacy.c:37) PrivateCsrssManualGuiCheck is UNIMPLEMENTED
!
(subsystems\win32\win32k\main\csr.c:48) Win32k registered with CSRSS
(subsystems\win32\win32k\wine\winstation.c:370) close_timeout for this process i
s not done yet!
fixme:(dll\win32\user32\win.c:3317) SwitchDesktop(hDesktop 0000000C, desk window
1002a) stub!
fixme:(dll\win32\user32\message.c:761) msg 14 (WM_ERASEBKGND) not supported yet
(subsystems\win32\win32k\wine\winstation.c:370) close_timeout for this process i
s not done yet!
fixme:(dll\win32\user32\win.c:3317) SwitchDesktop(hDesktop 0000000C, desk window
1002a) stub!
WARNING: req_set_clipboard_info at subsystems\win32\win32k\wine\stubs.c:608 is
UNIMPLEMENTED!
fixme:(dll\win32\user32\win.c:3317) SwitchDesktop(hDesktop 00000008, desk window
1002a) stub!
(subsystems\win32\win32k\wine\winstation.c:370) close_timeout for this process i
s not done yet!
(subsystems\win32\win32k\wine\winstation.c:370) close_timeout for this process i
s not done yet!
(subsystems\win32\win32k\wine\winstation.c:370) close_timeout for this process i
s not done yet!
(dll\ntdll\ldr\utils.c:2355) Relocating (77400000 -> 00A74000) C:\ReactOS\System
32\msacm32.dll
(subsystems\win32\win32k\wine\winstation.c:370) close_timeout for this process i
s not done yet!
WARNING: req_set_clipboard_info at subsystems\win32\win32k\wine\stubs.c:608 is
UNIMPLEMENTED!
err:(dll\win32\iphlpapi\ifenum_reactos.c:101) openTcpFile for <\Device\Tcp> fail
ed: 0xc0000034
err:(dll\win32\iphlpapi\ifenum_reactos.c:101) openTcpFile for <\Device\Tcp> fail
ed: 0xc0000034
(subsystems\win32\win32k\wine\winstation.c:370) close_timeout for this process i
s not done yet!
(subsystems\win32\win32k\wine\winstation.c:370) close_timeout for this process i
s not done yet!
err:(dll\win32\advapi32\service\sctrl.c:240) CreateFileW() failed for pipe \\.\p
ipe\net\NtControlPipe3 (Error 3)

Sorry, it is a lot, but maybe that helps.

Running the virtual QEMU machine unxed packaged together works better (thus, you too are awesome, unxed), even though it's still really buggy. Some of the older bugs seem to be fixed by Arwinss already, but some new weird ones are here. It seems kind of laggy right now, but I think it's QEMU since that always seemed laggy, especially now that I'm spoiled by VirtualBox. It would be cool if I knew how to get Arwinss working on VirtualBox, so I could do more detailed testing. I'm confident that the devs can fix Arwinss, but now I can see why they're not shipping it yet.

gabrielilardi
Moderator Team
Posts: 873
Joined: Sat Sep 02, 2006 1:30 am
Location: Italy

Re: Is arwinss actually in the truck builds now?

Post by gabrielilardi » Sun Jan 24, 2010 12:53 pm

RaptorEmperor wrote:...I'm getting the same error message as Pesho. After the initial installation, ReactOS restarts and says "Installing devices">
Hmm, I would suggest: reset the VM and try again if it still doesn't go on, reinstall, whenever it hangs first thing to do is re-try the same step by resetting the vm...

oldman
Posts: 1072
Joined: Sun Dec 20, 2009 1:23 pm

Re: Is arwinss actually in the truck builds now?

Post by oldman » Sun Jan 24, 2010 1:41 pm

My experiences are:
A fresh install (formatted drive) will produce the same results as in Pesho's first post.
Upgrading to an already install version is the same as in Sun's virtual machine. The desktop is only partially displayed, but I was just able to try K-Meleon to see if the file, view, etc, menus at the top worked and they do; no more frozen programme (see bug 4779).

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Ahrefs [Bot], Google [Bot] and 2 guests