Firefox and ReactOS

Here you can discuss ReactOS related topics.

Moderator: Moderator Team

Post Reply
Dark Meddiah
Posts: 24
Joined: Sun Dec 30, 2007 9:36 pm

Firefox and ReactOS

Post by Dark Meddiah » Sun Dec 30, 2007 9:57 pm

Hi all.

Today I threw out xp and put in ReactOS! Nah, just kidding, but I might do it when ReactOS is stable, secure and compatible enough. Running it under VirtualBox. Anyway, I have an problem with the install of firefox. I like firefox. But (big but) none of the two installs works. Firefox 1.5 starts downloading and then just dissapear, and Firefox 2.0 installation makes ReactOS crash (or something, I can just moce the mouse and not do anything more). It starts the installation process just fine, moves on to the loading bar and suddenly the entire OS just stops. However, I would love to have firefox installed. So, anyone knows why I have these problems or how to solve them?

Take care,
Dark Meddiah

Guennie1568
Posts: 427
Joined: Wed Jan 04, 2006 7:46 pm
Location: Germany, Bavarya, Neumarkt
Contact:

Post by Guennie1568 » Sun Dec 30, 2007 10:21 pm

You can use Mozilla Seamonkey too, but download the packed binaries and not the installer, because the installer crashes ROS too. Also unpack the binaries with e.g. winrar and then have fun with ROS and seamonkey :)
Guennie1568
ROS-Fan und X2Pandora Audioeditor

betaluva
Posts: 424
Joined: Tue Dec 14, 2004 1:33 am
Location: Australia
Contact:

Post by betaluva » Mon Dec 31, 2007 2:23 am

i dont think firefox is working at the moment, can you mount/open your reactos vm? if so go to portableapps.com and download the portable version of firefox and copy it into your vm and try to run firefox.

andrewweb
Posts: 263
Joined: Fri Jun 01, 2007 3:59 pm
Location: United Kingdom
Contact:

Re: Firefox and ReactOS

Post by andrewweb » Mon Dec 31, 2007 11:00 am

Dark Meddiah wrote:Hi all.

Today I threw out xp and put in ReactOS! Nah, just kidding, but I might do it when ReactOS is stable, secure and compatible enough. Running it under VirtualBox. Anyway, I have an problem with the install of firefox. I like firefox. But (big but) none of the two installs works. Firefox 1.5 starts downloading and then just dissapear, and Firefox 2.0 installation makes ReactOS crash (or something, I can just moce the mouse and not do anything more). It starts the installation process just fine, moves on to the loading bar and suddenly the entire OS just stops. However, I would love to have firefox installed. So, anyone knows why I have these problems or how to solve them?

Take care,
Dark Meddiah
Note: It doesnt "stop" like that. If you wait a few minutes it will continue. It is simply a slow part of the setup proccess. I know, i found this out myself when installing(!!!!).

transformationzero
Posts: 5
Joined: Wed Jan 16, 2008 1:36 am
Location: chesapeke,va
Contact:

answer!

Post by transformationzero » Wed Jan 16, 2008 1:39 am

go to portableapps.com and download the standalone verison of firefox it works and updates like the installed verison and it does work on reactos

dreams
Posts: 207
Joined: Tue Sep 26, 2006 10:23 am
Location: Holland
Contact:

Post by dreams » Wed Jan 16, 2008 11:25 am

Firefox 2 setup works better in the head revision of ReactOS. The chrome bug that appears in 0.3.3 is now gone. So when 0.3.4 is released, please try it again!

Dark Meddiah
Posts: 24
Joined: Sun Dec 30, 2007 9:36 pm

Post by Dark Meddiah » Wed Jan 23, 2008 5:50 pm

Sorry for the late reply.

Anyway, I will take an look at portablepapps.com. And I´m definatly going to install ReactOS 0.3.4 when it comes out.

andrewweb, I waited and waited and waited for a long time and nothing happened, so it didn´t work for me :(.

EDIT:

Yay. ReactOS v 0.3.4 is out :).

Jaix
Moderator Team
Posts: 838
Joined: Sat Nov 27, 2004 3:40 pm
Location: Sweden, Växjö

Firefox works for you?

Post by Jaix » Wed Jan 23, 2008 9:33 pm

Did you get firefox to work for you in 0.3.4?

I tried firefox on several computers and different VM:s, and I managed to get it to download , install and run on all systems except on the transmeta with qemu.

Z98
Release Engineer
Posts: 3379
Joined: Tue May 02, 2006 8:16 pm
Contact:

Post by Z98 » Wed Jan 23, 2008 11:57 pm

Firefox support has improved considerably. Of the guys who tested it for the release, they got it to work on VMware and QEMU, though Jim apparently ran into problems on real hardware.

betaluva
Posts: 424
Joined: Tue Dec 14, 2004 1:33 am
Location: Australia
Contact:

Post by betaluva » Thu Jan 24, 2008 12:47 am

@Jaix, does reactos work with the transmeta cpu?

Horcrux7
Posts: 37
Joined: Thu Dec 07, 2006 10:59 pm
Location: Germany
Contact:

Post by Horcrux7 » Sun Jan 27, 2008 7:30 pm

I have test Firefox 2.0 with version 0.34 on Qemu and it work. I have use the iso download and install it with the German option. But:
  • * It hang 3 minutes on setup for the license agreement.
    * The setup dialog has no border.
    * In the Firefox the icons of the toolbar has wrong colors.
    * It is very slow.
    * The OS hang very fast (100% CPU) for example for pages on http://heise.de.
    * The debug log is full with messages of Firefox.exe
Volker

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests