Page 1 of 1

ReactOS & VirtualPC v6

Posted: Tue Dec 18, 2007 11:38 pm
by xcutionerz
Greetings...
I noticed a mention here about ReactOS working under VMware...
I boot into deadness under Vpc2007...

ANYONE tried this or are there known issues with Vpc?

ThanX!
STeve

Posted: Wed Dec 19, 2007 12:53 am
by Z98
ROS is known to not work on VPC because of a weird thing with VPC's graphic system.

Posted: Wed Dec 19, 2007 8:17 am
by Apal
Please try Virtual Box 1.5.2
The speed is great and the program is small and freeware :wink:

Posted: Wed Dec 19, 2007 11:53 am
by Hose_GT
Hi,
I am trying to install ROS 3.3 using Virtual Box 1.5.2, but after installation ROS does not boot neither normal nor debug.
What guest OS I should select for ROS on VBox. I have tried Other and WinXP, but did not help.

Also my host OS is WinXP, with AMD Athlon X2, video GeForce 7300 PCIE
Tried to turn on/off AMD-V feature in VBox, but again did not help.
I have chosen multiprocessor target for ROS, because if I choose single cpu installation background becomes red color and does not continue.
Any ideas?

Posted: Wed Dec 19, 2007 11:57 am
by Apal
I am using win 2000 as OS with a 200-300MB virtual hard disk, 4MB video buffer size and 256MB ram into virtual box settings and i booted normally the latest nightly and generally almost all the latest nightlies.
Which nightly did you use?

Posted: Wed Dec 19, 2007 12:04 pm
by Hose_GT
I am using the release 3.3 iso from downloads, I now will try with those nightly :idea:

Posted: Wed Dec 19, 2007 12:14 pm
by Apal
Hmmm yeah 0.3.3 is too old for Virtual Box and you might have problems.
Please use a nightly :D

Posted: Wed Dec 19, 2007 11:55 pm
by Jones111
I've tryed it and yes, it boots...sometimes. The main problem of ReatOS in VirtualPC is that the diaskpart-prog doesnt't like the VirtualPC hardware. Often you can't boot because of partition signature != 55AA. Sometimes you can get around that, when you try to reformat. Wiki says, that VitualPC emulates 'a standard SVGA VESA graphics card (S3 Trio 64 PCI with 4 MByte Video RAM, adjustable in later versions up to 16 MByte)' so there shoudn't be any problems.

Posted: Thu Dec 20, 2007 3:11 pm
by GreatLord
vitualpc does not work well with reactos
for they are a hacked version of qemu with ton of hacks.

use qemu or vmware for best experins of ReactOS

Posted: Thu Dec 20, 2007 6:36 pm
by Z98
GL: Do you mean vbox or VPC?

Posted: Thu Dec 20, 2007 9:56 pm
by w3seek
VirtualBox is by far better and more stable than qemu (even though it uses parts of qemu)...

Posted: Fri Dec 21, 2007 1:56 am
by GreatLord
Z98 wrote:GL: Do you mean vbox or VPC?
vbox I mean sorry

Posted: Fri Dec 21, 2007 2:15 am
by tsvetanmail
http://www.virtualbox.org/
VirtualBox is being actively developed with frequent releases and has an ever growing list of features, supported guest operating systems and platforms it runs on.
:D