Mouse works and browsing doesn't

Here you can discuss ReactOS related topics.

Moderator: Moderator Team

Post Reply
PeterLinuxer
Posts: 17
Joined: Fri Oct 26, 2018 6:19 pm

Mouse works and browsing doesn't

Post by PeterLinuxer » Fri Jun 07, 2019 4:47 pm

Hi all ROSers,

1.) Just for the records: After I have plugged in the PS/2-USB adapter my mouse works fine. Maybe a worthy alternative for others until USB is ready? (But don't buy the normal USB plug - PS/2 socket adapters, it must be the other way round...)

2.) Either the network or iexplore.exe doesn't work. There is just an empty page in the browser. Also there is no start menu entry for iexplore.exe.

3.) And ReactOS keeps nagging about an unknown device (not specified further) and wants to install a driver for it every time it boots up. I guess that is actually correct behaviour?

Greetings
Peter Wiehe

Reactions
Posts: 211
Joined: Mon Dec 31, 2018 3:30 am

Re: Mouse works and browsing doesn't

Post by Reactions » Fri Jun 07, 2019 4:58 pm

That's probably because you need to install the required networking drivers. Just search for XP driver of your device.
Please support/share my Patreon! Helps so much! https://www.patreon.com/reactions

binarymaster
Posts: 300
Joined: Sun Nov 16, 2014 7:05 pm
Location: Russia, Moscow
Contact:

Re: Mouse works and browsing doesn't

Post by binarymaster » Fri Jun 07, 2019 6:40 pm

PeterLinuxer wrote:
Fri Jun 07, 2019 4:47 pm
2.) Either the network or iexplore.exe doesn't work. There is just an empty page in the browser. Also there is no start menu entry for iexplore.exe.
There is no true Internet Explorer in ReactOS. I'd recommend to install any other browser from Application Manager.
PeterLinuxer wrote:
Fri Jun 07, 2019 4:47 pm
3.) And ReactOS keeps nagging about an unknown device (not specified further) and wants to install a driver for it every time it boots up. I guess that is actually correct behaviour?
Yes this is normal. You can try to download XP/2003 drivers for all unrecognized devices, but some of them may crash the system. If everything you need already works, it's better not to install additional drivers.

Peter, I'd also suggest you to use ReactOS online chat (https://chat.reactos.org/), because creating a new forum thread each time seems a bit odd for me. :roll:

PeterLinuxer
Posts: 17
Joined: Fri Oct 26, 2018 6:19 pm

Re: Mouse works and browsing doesn't

Post by PeterLinuxer » Fri Jun 07, 2019 6:47 pm

binarymaster wrote:
Fri Jun 07, 2019 6:40 pm
PeterLinuxer wrote:
Fri Jun 07, 2019 4:47 pm
2.) Either the network or iexplore.exe doesn't work. There is just an empty page in the browser. Also there is no start menu entry for iexplore.exe.
There is no true Internet Explorer in ReactOS. I'd recommend to install any other browser from Application Manager.
PeterLinuxer wrote:
Fri Jun 07, 2019 4:47 pm
3.) And ReactOS keeps nagging about an unknown device (not specified further) and wants to install a driver for it every time it boots up. I guess that is actually correct behaviour?
Yes this is normal. You can try to download XP/2003 drivers for all unrecognized devices, but some of them may crash the system. If everything you need already works, it's better not to install additional drivers.

Peter, I'd also suggest you to use ReactOS online chat (https://chat.reactos.org/), because creating a new forum thread each time seems a bit odd for me. :roll:
Oh I wasn't aware that that was kind of odd. I will try out the chat.

middings
Posts: 1009
Joined: Tue May 07, 2013 9:18 pm
Location: California, USA

Re: Mouse works and browsing doesn't

Post by middings » Fri Jun 28, 2019 12:34 am

I suggest using the Support forum. Please raise only one issue per topic.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 2 guests