Page 1 of 1

How to make a Languege Translate for ReactOS, and Programs??

Posted: Mon Aug 12, 2013 11:21 am
by thegreatstudio
Hello guys... Can you teach me how to make a Language Translate, Patches, And Programs :)

I will translate a Filipino Language to ReactOS.. I am good at Speaking Tagalog :D

I want to make a Default Browser for ReactOS,, Besides Using WineHD Internet Explorer.

I want to make Patches to for Hardwares and softwares :D

Can you show me the System Icons

Re: How to make a Languege Translate for ReactOS, and Progra

Posted: Mon Aug 12, 2013 11:56 am
by EmuandCo
Copy the english resource files from a app or dll and rename the copy to: fil-PH.rc
Change LANG and SUBLANG to: LANG_FILIPINO SUBLANG_FILIPINO_PHILIPPINES
then go on with your translation. Afterwards add the new rc file into the rsrc.rc in the root of the app.

Re: How to make a Languege Translate for ReactOS, and Progra

Posted: Mon Aug 12, 2013 12:23 pm
by thegreatstudio
Making a way sir *solut*

Ok :D !

Re: How to make a Languege Translate for ReactOS, and Progra

Posted: Mon Aug 12, 2013 1:08 pm
by thegreatstudio
EmuandCo wrote:Copy the english resource files from a app or dll and rename the copy to: fil-PH.rc
Change LANG and SUBLANG to: LANG_FILIPINO SUBLANG_FILIPINO_PHILIPPINES
then go on with your translation. Afterwards add the new rc file into the rsrc.rc in the root of the app.
Where is the LANG and SUBLANG are located sir?

Re: How to make a Languege Translate for ReactOS, and Progra

Posted: Mon Aug 12, 2013 1:52 pm
by EmuandCo
inside the resource files of the app. for example in en-US.rc

Re: How to make a Languege Translate for ReactOS, and Progra

Posted: Mon Aug 12, 2013 1:54 pm
by thegreatstudio
Well there is now sublang on the base/setup/reactos ...

I only see there is lang.. If Sublang is noting in there that means I only edit in lang??


Sorry for my bad english grammar :(

Re: How to make a Languege Translate for ReactOS, and Progra

Posted: Mon Aug 12, 2013 2:15 pm
by thegreatstudio
I think I know now but still give me informations about :D..

Bye, Im gonna add the Filipino Languege to ReactOS :D

Re: How to make a Languege Translate for ReactOS, and Progra

Posted: Mon Aug 12, 2013 3:08 pm
by thegreatstudio
Error when I added the Filipino Language.. What Will I doo?????

[ external image ]

Re: How to make a Languege Translate for ReactOS, and Progra

Posted: Mon Aug 12, 2013 5:06 pm
by EmuandCo
What did you change? We cant help without any information as already said three times now.