EPIC WIN!

Here you can discuss ReactOS related topics.

Moderator: Moderator Team

Illen
Posts: 35
Joined: Mon Feb 20, 2017 7:12 pm

Re: EPIC WIN!

Post by Illen »

ReactOS booted from xHCI USB drive on AMD X570 system, using the modded AMD xHCI XP driver from win-raid, disk_new, usbstor.sys v. 5.3.1201.0 from POSReady 2009 ISO and with PR#1569 applied.
KYOeLvb.png
KYOeLvb.png (184.89 KiB) Viewed 2728 times
Only one of three xHCI controllers on the system appears to be usable, although I believe this is a bug in a driver itself. UniATA does not work with SATA controller on this system (CORE-16508), so USB drive is the only way of having an actual ReactOS installation. RTL8168-compatible Ethernet adapter works using the Realtek XP driver. Both Realtek HD Audio and NVidia HDMI Audio drivers failed. NVidia GTX 1060 display driver did not work due to CORE-13861.
Last edited by Illen on Sat Mar 28, 2020 12:46 pm, edited 1 time in total.

jimtabor
Developer
Posts: 227
Joined: Thu Sep 29, 2005 3:00 pm

Re: EPIC WIN!

Post by jimtabor »

Illen wrote:
Wed Mar 25, 2020 5:52 pm
ReactOS booted from xHCI USB drive on AMD X570 system, using the modded AMD xHCI XP driver from win-raid, disk_new, usbstor.sys v. 5.3.1201.0 from POSReady 2009 ISO and with PR#1569 applied.
https://i.imgur.com/KYOeLvb.png
Only one of three xHCI controllers on the system appears to be usable, although I believe this is a bug in a driver itself. UniATA does not work with SATA controller on this system (CORE-16508), so USB drive is the only way of having an actual ReactOS installation. RTL8168-compatible Ethernet adapter works using the Realtek XP driver. Both Realtek HD Audio and NVidia HDMI Audio drivers failed. NVidia GTX 1060 display driver did not work due to CORE-13861.
This question is related to CORE-14626.
Is your Router/Switch 1GBits?

Illen
Posts: 35
Joined: Mon Feb 20, 2017 7:12 pm

Re: EPIC WIN!

Post by Illen »

jimtabor wrote:
Fri Mar 27, 2020 8:50 pm
Is your Router/Switch 1GBits?
I was using the network share from another desktop (which is connected to the router through WLAN), and yes it was Gigabit network.

Colin Finck
Developer
Posts: 116
Joined: Thu Oct 13, 2005 1:14 pm
Location: Germany
Contact:

Re: EPIC WIN!

Post by Colin Finck »

I got notice that images are missing in the EPIC WIN thread since the website overhaul. Sorry, this was not intended!
On the one hand, I'm trying to make the website fully self-contained and independent of external services. On the other hand, I forgot about all the forum posts that depend on external image hosting services.

As a rule of thumb, don't trust any external site to not track you or still exist tomorrow.
This is sadly confirmed by the first posts of this thread: Many of them refer to now dead imageshack.us URLs.

To fix that permanently, I have enabled attachments on the forum.
You can now attach your awesome screenshots to your forum posts and be confident that they still exist tomorrow.

Let's do that for all new posts and fix it for the existing ones as well! Just edit your previous posts and attach the screenshots directly instead of using an external URL.
This will give us a nice screenshot library in the long-term, one that is here to stay!

Illen
Posts: 35
Joined: Mon Feb 20, 2017 7:12 pm

Re: EPIC WIN!

Post by Illen »

Colin Finck wrote:
Sat Mar 28, 2020 9:43 am
To fix that permanently, I have enabled attachments on the forum.
You can now attach your awesome screenshots to your forum posts and be confident that they still exist tomorrow.
Very nice! Although I can't attach some screenshots and real hw photos, could it be possible to increase the attachement size limit to 8 MB? Or if that is too much, at least 512 KB so I can attach all screenshots. Thanks.

MadWolf
Posts: 561
Joined: Sat Dec 31, 2005 4:19 am
Contact:

Re: EPIC WIN!

Post by MadWolf »

hi I use a google site page to host my images so I can have a small thumbnail image (645 484) on the form but when the image is clicked you get the bigger image (800 600 or 1024 768) so what is the best size of the images for the form

Colin Finck
Developer
Posts: 116
Joined: Thu Oct 13, 2005 1:14 pm
Location: Germany
Contact:

Re: EPIC WIN!

Post by Colin Finck »

Illen wrote:
Sat Mar 28, 2020 1:21 pm
Or if that is too much, at least 512 KB so I can attach all screenshots. Thanks.
I've increased the per-file attachment size to 512 KB. Hope that's sufficient for a while :)
Thanks for trying it out and editing your previous posts!

Illen
Posts: 35
Joined: Mon Feb 20, 2017 7:12 pm

Re: EPIC WIN!

Post by Illen »

Colin Finck wrote:
Wed Apr 01, 2020 10:19 am
I've increased the per-file attachment size to 512 KB. Hope that's sufficient for a while :)
Thanks for trying it out and editing your previous posts!
Now all my screenshots are attached, the real hw photos I just downscaled and I think they still look decent :)

oldman
Posts: 1128
Joined: Sun Dec 20, 2009 1:23 pm

Re: EPIC WIN!

Post by oldman »

reactos-bootcd-0.4.14-dev-1274-g30dcc22-x86-gcc-lin-dbg running in real hardware - HP Compaq nc6120 - php 5.4.0
ReactOS is still very buggy and I keep getting tcpip BSODs, but the following work, as the screenshots testify. Mediawiki is slow to refresh the page when editing and the edit does not show after an edit, but does show on a later return.
Attachments
Wordpress 4.7.3
Wordpress 4.7.3
wordpress.png (235.76 KiB) Viewed 2439 times
phpBB 2
phpBB 2
phpBB.png (125.9 KiB) Viewed 2439 times
Mediawiki 1.18
Mediawiki 1.18
mediawiki.png (147.75 KiB) Viewed 2439 times
Please keep the Windows classic (9x/2000) look and feel.
The layman's guides to - debugging - bug reporting - compiling - ISO remaster.
They may help you with a problem, so do have a look at them.

jimtabor
Developer
Posts: 227
Joined: Thu Sep 29, 2005 3:00 pm

Re: EPIC WIN!

Post by jimtabor »

My hardware.

AMD A6-7400K Radeon R5 Dual
8 Gbytes
Net RTL8169
Attachments
Jt_HW.png
Jt_HW.png (383.69 KiB) Viewed 2367 times

Yannyann13
Posts: 1
Joined: Sat Apr 04, 2020 10:00 am

Re: EPIC WIN!

Post by Yannyann13 »

Something a bit different, I’ve got ReactOS 0.4.14-dev running on an iPad using the QEMU based app UTM.

Runs pretty well, certainly well enough for my to achieve my goal of running an old Windows game, Championship Manager 01/02, on the iPad. Video of it in action here: https://youtu.be/JwazOfUITq8

MadWolf
Posts: 561
Joined: Sat Dec 31, 2005 4:19 am
Contact:

Re: EPIC WIN!

Post by MadWolf »

reactos-bootcd-0.4.15-dev-341-g17c5fb8-x86-gcc-lin-dbg
epic win update Doom3 1.3.1 installed on windows and copy to ReactOS drive
the game runs and there is sound Note when the sound driver is working
the fps is in the single digits the menu mouse input is buggy and slow and the same in-game and also the keyboard input is slow and buggy

https://sites.google.com/site/madimages ... 1800Z.webm

TeraCopy 2.3 works on ReactOS the register copy handle does not work so you need to open TeraCopy and drag and drop the file on to the interface and then click select copy to or move to then browse to the folder where you are wanting to copy or move the data to
VirtualBox_Reactos_03_06_2020_08_29_14.png
VirtualBox_Reactos_03_06_2020_08_29_14.png (63.55 KiB) Viewed 1663 times

User avatar
Oleg Dubinskij
Posts: 26
Joined: Mon Aug 07, 2017 6:34 pm

Re: EPIC WIN!

Post by Oleg Dubinskij »

ReactOS 0.4.15-dev nightly tested on Asus F5R Series notebook PC.
Its specifications: https://www.comx-computers.co.za/laptop ... ptop=17223
WiFi, sound and video drivers are working correctly! :D Also there were connected two USB flash drives and Genius DX-110 (GM-150014) USB mouse, which works fine too.
See video:
https://youtu.be/qpo84N5gzBY

Links to the drivers on the manufacturer's website that I used:
Video: https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/nb/F ... 070202.zip
WiFi: https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/nb/F ... 780_XP.zip
Audio driver I installed from my CD which was shipped with another motherboard of my main PC (it is suitable for the notebook's HD audio controller too, since Realtek HD Audio is used there as well). The driver from official Asus website is not suitable. But you can still download XP version of the driver from the official Realtek website, it will fit there too.

What does not work:
DirectX/OpenGL hardware acceleration. To get it working, you need to replace Win32 subsystem (gdi32.dll, imm32.dll, user32.dll, win32k.sys, winsrv.dll), DirectX graphics drivers (dxapi.sys, dxg.sys, dxgthk.sys) and some DirectX user-mode dlls. Also note that after this, you will not able to shutdown via the system or via ACPI button; first you will need to press ACPI button on 1 sencond, and then on 5 seconds, for the force poweroff the notebook.
Power management. The Fn and other functional keys (F1, F2, F5-F8, F10-F12) do nothing, and sleep/hibernation moreover doesn't work, only reboot and shutdown working properly. Not surprising, since power management in ReactOS is implemented on very basic level.
The flash drives are not visible in My Computer, although they are connected successfully. See CORE-16511 for the reference. In order to workaround this issue, you need to use old class2.sys driver from the old https://iso.reactos.org/bootcd/reactos- ... lin-dbg.7z nightly build. Or, alternatively, you can just revert the following commit: https://github.com/reactos/reactos/comm ... 0f55f1f24d and then rebuild the system or the driver separately. But note also, that each flash drive will visible two times after doing that.
For get audio working, you also need to replace hdaudbus.sys and portcls.sys drivers and comment out the following asserts:
https://git.reactos.org/?p=reactos.git; ... HEAD#l1402
https://git.reactos.org/?p=reactos.git; ... =HEAD#l210
https://git.reactos.org/?p=reactos.git; ... =HEAD#l704
https://git.reactos.org/?p=reactos.git; ... =HEAD#l707
then rebuild ROS.
To avoid some drawing issues, I set colour depth to HighColor (16 bit) instead of TrueColor (32 bit) in Desktop Preferences. It allows in particular to draw the system icons correctly.
Also after the system installation, I didn't manually set the bigger resolution, because doing that causes BSOD win32k.sys. After video driver installation, it became correct (1280x800) automatically, so I'm not need to change it from my side.

In the video I tested QMMP 0.12.7 audio playback (using QTMultimedia output plugin), VLC 2.2.8 video playback with 480P version of Big Buck Bunny (using Windows GDI renderer), SMTube 20.1.0 playback in VLC with 480P quality (SMplayer for some reason crashes when trying to scroll the video position, VLC is not) and web-surfing via Opera 12.18 (also the sound works in the browser). Also I tried GNOME Office (Abiword 2.9.4 and Gnumeric 1.12.9).

To automatically connect to my WiFi network at each system startup, I wrote a batch script with the following content:

Code: Select all

echo "Connecting to WiFi network"
timeout /t 1
start "" /MIN C:\ReactOS\system32\wlanconf.exe -c SSID_NAME
exit
and then added it into autostart folder.
WiFi network shoud be unsecured (without WPA(2) or WEP), in order to successful connecting to it from ReactOS. Otherwise, it will fail to connect, see CORE-16661 for the reference.

manuel
Posts: 410
Joined: Thu Jan 28, 2010 11:20 pm
Location: México
Contact:

Re: EPIC WIN!

Post by manuel »

Greetings to all:

With the release of Reactos version g162d614, a problem found by a server four years ago (version 71909) was corrected.
Certain programs showed an incomplete window when running, now with this version (and higher) the window is already displayed correctly.
You can see its development at https://jira.reactos.org/browse/CORE-11582

Before:
control de cyber - reactos.png
control de cyber - reactos.png (68.3 KiB) Viewed 765 times
Now:
Screenshot_3 (1).png
Screenshot_3 (1).png (91.59 KiB) Viewed 765 times

Start
Posts: 159
Joined: Sun May 16, 2010 5:59 pm

Re: EPIC WIN!

Post by Start »

In the "night" assemblies, a new dialogue appeared to complete the work of the ReactOS.
VirtualBox_ReactOS3_01_09_2020_18_16_11.png
VirtualBox_ReactOS3_01_09_2020_18_16_11.png (48.94 KiB) Viewed 503 times

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests