DOS emulation layer

If it doesn't fit anywhere else, drop it in here. (not to be used as a chat/nonsense section)

Moderator: Moderator Team

Post Reply
doomonyou
Posts: 64
Joined: Wed May 06, 2009 5:45 pm

DOS emulation layer

Post by doomonyou » Thu Jul 16, 2009 3:37 am

Is there any documentation about how Windows handles Dos app? Is there a difference in the executable that it looks for or something. My idea is to write a wrapper around DOSbox to auto-launch dos apps and their installers.

GoBusto
Posts: 579
Joined: Fri Jan 25, 2008 11:13 am
Location: UK
Contact:

Re: DOS emulation layer

Post by GoBusto » Thu Jul 16, 2009 1:23 pm

doomonyou wrote:Is there any documentation about how Windows handles Dos app? Is there a difference in the executable that it looks for or something. My idea is to write a wrapper around DOSbox to auto-launch dos apps and their installers.
I don't know a lot about this personally, but I do know one thing that may help you:

Open a Windows EXE file in Wordpad. You can see a plain-text string that states "This program cannot be run in DOS mode." near the top, indicating a non-DOS executable.

hto
Developer
Posts: 2193
Joined: Sun Oct 01, 2006 3:43 pm

Post by hto » Thu Jul 16, 2009 5:26 pm

Look at CreateProcessInternalW function.

The123king
Posts: 242
Joined: Mon Jun 16, 2008 6:51 pm

Re: DOS emulation layer

Post by The123king » Mon Jul 20, 2009 1:31 pm


Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest